Anlık Bildirim

DS, 2025'ten itibaren sadece elektrikli otomobil üretecek

PSA Grubu çatısı altında yer alan DS CEO'su Yves Bonnefont, elektrikli araç pazarındaki global liderler arasına girmeyi hedeflediklerini belirtti. 2025'ten itibaren tüm modeller elektrikli olacak.

DS, 2025'ten itibaren sadece elektrikli otomobil üretecek Tam Boyutta Gör
 

PSA çatısı altında faaliyet gösteren DS, gelecekte tamamen elektrikliye odaklanacaklarını belirtti. Yapılan açıklamaya göre, 2025 yılından başlayarak DS imzası taşıyan tüm yeni modeller hibrid yada tamamen elektrikli olacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DS CEO’su Yves Bonnefont, “Hedefimiz oldukça açık. DS’i elektrikli araç pazarındaki global liderlerin arasına sokmak için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu. Bonnefont, DS 7 Crossback E-Tense 4x4 modelini hatırlatarak, şirketin zaten bir geçiş evresi içerisinde bulunduğunun altını çizdi. İki elektrikli ve bir benzinli motor kombinasyonundan oluşan PHEV modelde 13 kWh lityum iyon batarya paketi kullanılıyor. Bu sistem de aracın 300 beygir güç üretmesine ve 50 km elektrikli menzile sahip olmasına imkan tanıyor.

Elektrikli araçlar hakkındaki planlarından bahseden Bonnefont, şirketin ilk elektrikli aracının bir kaç hafta içerisinde ortaya çıkarılacağını belirtti. DS CEO’su detay vermekten kaçınsa da, modelin en nihayetinde ekim ayındaki Paris Motor Show’da gösterileceğinin sinyallerini verdi.

Resmi bir açıklama bulunmasa da bahsedilen bu aracın DS3 Crossback’in elektrikli bir versiyonu olacağı düşünülüyor. Daha önce çıkan haberlere göre, 50 kWh batarya paketine sahip olacak araçtaki elektrikli motor 113 beygir civarında güç çıkışına sahip olacak. Bu sistem, aracın tek şarjla 450 km yol alabilmesine imkan tanıyacak. Ayrıca, araçtaki hızlı şarj sistemi her 1 dakikada aracın menziline 12 km ekleyecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim