Anlık Bildirim

DRM koruması Android oyunlarına geliyor

Masaüstü platformunda yıllardır tartışmaların odağında olan Denuvo kopya koruma teknolojisi Android platformuna da el atıyor. Android oyunlar için özel yazılım geliştirildi.

Korsan oyun yayıncılığı on yıllardır oyun sektörünün en önemli sorunu durumunda. Saldırganların bir şekilde oyun yazılımını kırarak herkesin erişimine açık hale getirmesinin önüne geçmek için yıllardır yöntemler geliştiriliyor. Denuvo bunların en popüleri durumunda ve sıra mobil oyunlarda.

Mobile Game Protection nedir?

Masa üstü oyunlarda olduğu gibi mobil oyunlarda da korsanlar yazılımı modifiye ederek Apk dosyası şeklinde dağıtıyor. Sadece ücretli oyunlarda değil ücretsiz oyunlarda da modifikasyon yaparak sanki oyun içi güçlendirme satın alınmış gibi avantaj elde edilebiliyor.

Denuvo yaptığı açıklamada Android oyunları için Mobile Game Protection adında bir yöntem geliştirdiğini duyurdu. MGP yöntemi kolay bir şekilde kurulum dosyasına entegre ediliyor ve kaynak kodu gerektirmiyor.

MGP yöntemi korsanların hata ayıklama, tersine mühendislik ve oyun kodlarını değiştirme gibi işlemlerinin önüne geçiyor. Ayrıca oyun tecrübesine de en az etki edecek şekilde çalışıyor.

Mobil platformlarda da korsan oyun için tedbir şart ancak Denuvo genelde PC tarafında kaynaklara etki ederek yavaş yüklemelere sebep olduğu için eleştiriliyordu. Mobil tarafta benzer bir sıkıntı eleştirileri de beraberinde getirebilir.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5296 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, denuvo mobile game protection ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim