Anlık Bildirim
Şu anda 1 kişi burada

DRAM fiyatları %30 düştü

Geçtiğimiz yıl hafıza çözümlerinde yaşanan fiyat artışları sonucunda sistem toplama arefesindeki bir çok kullanıcı hayallerini ertelemek zorunda kalmıştı. Son gelen haberler ümit vadediyor.

2018 yılı RAM fiyatları açısından uçuk fiyatları gördüğümüz bir yıl oldu. Buna karşın yine aynı içerisinde talebi karşılamak için yeni üretime başlayan tesislerin etkisi ise bu yıla sarktı. Pazar analistleri bu yıl için fiyat düşüşü öngörüyor.

DRAMeXchange’in analizine göre DRAM fiyatlarında çeyreksel bazda 2011’den bu yana en büyük düşüş yaşandı. Firmanın %25’lik tahminini de aşarak %30’a varan fiyat düşüşü pazardaki durum göz önünde bulundurulduğunda daha da sürecek gibi. Zira hali hazırda stoklardaki yongalar gün geçtikçe artmakta hatta rapora göre DRAM üreticilerinin çoğunun elinde 6 haftalık envanter birikmiş bile.
Pazarın en büyük oyuncularına baktığımızda SK Hynix’in yeni 107 milyar dolar değerindeki 4 fabrika inşa edeceğini görüyoruz. Micron ise hali hazırdaki test ve paketleme tesisini iki katına büyüteceğini ve Taichung’daki birimde de kapasite artışına gideceğini açıkladı.

Samsung fiyatların düşmesini istemiyor 

Samsung’a gelirsek, Güney Kore’li pazar lideri görünüşe göre ürettiği yongaların astronomik rakamlara satılmasından bir hayli memnun olmalı ki bellek üretimini yavaşlatacağını açıkladı. Yine de Samsung hali hazırda Pyeongtaek’te ikinci fabrikasını kurmakta. Öyle ya da böyle hafıza çözümlerinde kaydadeğer fiyat düşüşleri yolda.

Özellikle de Intel’İn giriş seviye yongalarında yaşadığı stok sıkıntısı göz önünde bulundurulduğunda OEM üreticilerinin de üretim fazlası DRAM ve NAND Flash yongalarını eritmesi çok düşük ihtimal olarak kalıyor.
Dolayısıyla önümüzdeki dönem için sistem toplamak isteyenler ya da hali hazırdaki DDR standartı üzerinde sistemi olup da yükseltmeye gitmek isteyen kullanıcılar için oldukça güzel fiyatlar yolda diyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12046 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
micron, dramxchange ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim