Anlık Bildirim

Çinlilerden 5 bin dolarlık elektrikli pickup: Avrupa'da da satılacak

Şubat ayından itibaren Avrupa'da da satışa sunulacak Pickman adındaki elektrikli pickup'ın menzili 121 km. Fakat bu mesafeyi maksimum 45 km/s hızla gitmek zorunda. İşte Pickman'ın diğer özellikleri:

Çinlilerden 5 bin dolarlık elektrikli pickup: Avrupa'da da satılacak Tam Boyutta Gör
 

Tesla’nın pickup modeli ha çıktı ha çıkacak derken Rivian’ın R1T ile sürpriz bir giriş yaptığı elektrikli pickup pazarına Pickman adında minik bir üye geliyor. Çinli şirket Kaiyun Motors tarafından geliştirilen Pickman, küçük gövdesi ve 5 bin dolarlık fiyatı ile ABD ve Avrupa (5 bin euro) pazarında kendine yer bulmaya çalışacak. İşte dünyanın en ucuz elektrikli pickup’larından biri olmaya aday Kaiyun Pickman ve özellikleri:

Kaiyun Pickman aslında ABD’de NEV, yani “Neighborhood Electric Vehicle” olarak adlandırılan bir sınıfa giriyor. Bu sınıf, maksimum 40 veya 45 km/s hıza çıkabilen, taşıdığı yükle birlikte en fazla 1,400 kg ağırlığa sahip ve bazı güvenlik testlerinden geçmiş araçları tanımlamak için kullanılıyor. Bu özelliklere son derece uyumlu olan Pickman’ın da zaten normal pickup modellerine rakip olmak gibi bir iddiası yok. Bu aracın daha çok inşaat alanı, fabrikalar ve çiftliklerde kullanılması planlanıyor.

500 kg yük kapasitesi ve 121 km menzil 

Gelelim Pickman elektrikli pickup’ın özelliklerine. Teknik değerleri elektrikli bisikletlerle benzer olan araçta 7.2 kWh batarya paketi ve 4 kW elektrik motoru bulunuyor. Bu da maksimum 45 km/s hıza çıkabilen aracın tek şarjla 121 km menzile sahip olmasını sağlıyor. 500 kg yük kapasitesine sahip olan Pickman, satın alınabilen aksesuarları ile kişiselleştirme açısından da pek çok seçenek sunuyor.

ABD’de satış için gerekli izinleri alan Kaiyun Motors, bu yıl içerisinde ülkeye 10 bin adet Pickman göndereceklerini açıkladı. Şirket, talebin yoğun olması halinde Güney Amerika’da fabrika açmayı bile düşünüyor. Ayrıca Pickman’ı Avrupa’da satışa sunmak için de gerekli izinler alınmış. Almanya ve İtalya’da şubat ayından itibaren satın alınabilecek. Pickman’ın fiyatı Avrupa’da 5 bin euro olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6915 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli pickup, kaiyun pickman ve 5 bin dolarlık pickup
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim