Anlık Bildirim

Çinliler Huawei'ye sahip çıkıyor: Satışlar %130 arttı

Basına konuşan eski bir Iphone kullanıcısı, "Bugünlerde cebinden Iphone çıkarmak utanç verici bir hal aldı" dedi. Çinli e-ticaret sitesi Tmall'da ise Huawei telefonların satışı %130 arttı.
Çinliler Huawei'ye sahip çıkıyor: Satışlar %130 arttı
 
ABD-Çin arasındaki ticari/ekonomik rekabet, çeşitli sorunları da beraberinde getiriyor. ABD yönetimi, geçtiğimiz günelerde yasakçı bir tutum izleyerek Çin'e ve Huawei'ye yönelik yeni yaptırımlarda bulunmuştu. Bunu kabul edilemez bulan Çinliler, Huawei satışlarını önemli ölçüde arttırdı.

Iphone satışlarında ciddi bir düşüş bekleniyor

Hong Kong'da yayın yapan South China Morning Post'un (SCMP) haberine göre, Amerika'nın hamleleri nedeniyle birçok Çinli, yeni telefon alırken daha milliyetçi davranmaya başladı. Araştırma şirketi Counterpoint'in verilerine göre, geçtiğimiz yıl %9.1 olan Çin'deki Iphone satışları, bu yılın ilk çeyreğinde, yani son "özel yaptırımlar" gelmeden önce %7.1'e düşmüştü. Şimdi ise bu düşüşün artarak devam edeceği öngörülüyor.
 
Çin'deki en büyük güneş enerjisi birimi üreticilerinden birinde yönetici olan Wang Zhixin, on yıldır iPhone kullandığını ancak artık bundan vazgeçtiğini söyledi. Ay başında, üç yıldır kullandığı Iphone 7'yi değiştiren Wang, "Bu sefer Huawei P30 aldım. Ticaret savaşı ikliminde kalbim yerel markalara destek vermem gerektiğini söyledi. Kalbimi dinledim." şeklinde konuştu.
 
Pekin'deki bir telekom şirketi çalışanı olan Sam Li de uzun yıllar Iphone kullandıktan sonra Huawei'ye geçenlerden biri. Bunun duygusal bir karar olduğunu söyleyen Li, "Bugünlerde cebinden Iphone çıkarmak utanç verici bir hal aldı. Özellikle de şirketin tüm yöneticileri Huawei kullanmaya başlamışken" dedi.

"Huawei'nin teknolojisi Apple'dan üstün"

Ülkede en çok paylaşılan gönderilerden biri, "Huawei'ye geçin, ikiyüzlülerden nefret edin! 5G dönemi başlıyor. Huawei'nin Apple'a göre çok daha üstün teknolojileri var" oldu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
19420 kez okundu.
40 kişi, toplam 51 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
huawei, abd çin ticaret savaşları ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim