Anlık Bildirim

Çinli teknoloji şirketi Türk Telekom hisselerini satın alabilir

Bloomberg'ün kaynaklarına göre Çinli Tatwah Smartech şirketi, bankaların kurduğu ortak girişim şirketinin elinde tuttuğu Türk Telekom hisselerini satın almak için harekete geçti.

Çinli teknoloji şirketi Türk Telekom hisselerini satın alabilir Tam Boyutta Gör

Oger Telecom şirketinin Türk Telekom'un çoğunluk hisselerini(yüzde 55) satın almak için kurduğu OTAŞ(Öjer Telekomünikasyon A.Ş.) isimli şirket, 2013 yılında Türk Telekom'da sahip olduğu yüzde 55 hisseyi teminat göstererek 4.75 milyar dolar tutarında kredi almış ancak daha sonrasında kredi taksitlerini ödeyememişti. Alacaklarını tahsil edemeyen Akbank, Garanti Bankası ve Türkiye İş Bankası temmuz ayında OTAŞ'ın sahip olduğu Türk Telekom hisselerinin kendilerine devredilmesi için başvuruda bulunmuş ve geçtiğimiz ay Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın devre onay vermesiyle birlikte Türk Telekom çoğunluk hisseleri, bankalar tarafından kurulan ortak girişim şirketine (SPV) devredilmişti.


Yüzde 55'ini satın almak istiyor 

Bloomberg'ün bugün paylaştığı habere göre ise Çinli Tatwah Smartech şirketi SPV'nin elinde tuttuğu Türk Telekom'un hisselerinin yüzde 55'ini satın almak için harekete geçti. Bloomberg'ün konuya yakın kişilerden edindiği bilgilere göre Tatwah şirketi SPV'deki hisseleri satın almak için görüşmeleri sürdürüyor. Hisse satışı ile ilgili herhangi bir anlaşmanın yapılmadığını belirten Bloomberg kaynakları, görüşmelerde hangi aşamada olunduğu ile ilgili bir bilgi vermedi. Yarı iletken ve radyo frekansları ile tanımlama sistemleri üreten Çinli şirketin hisse satışı için Turk Telekom'a veya SPV'ye bir teklif iletip iletmediği de belirsiz.


OTAŞ'a 4.75 milyar dolarlık krediyi sağlayan toplamda 29 yerli ve yabancı banka arasından; Akbank'ın 1.7 milyar dolar, Garanti Bankası'nın yaklaşık 1 milyar dolar ve Türkiye İş Bankası'nın 500 milyon dolarlık alacağı bulunuyor. Tatwah'ın olası bir hisse satışı için bu üç bankayla görüşmesi ve bankaların onayını alması gerekiyor. Satış iddialarıyla ilgili üç bankadan herhangi biri henüz açıklama yapmış değil. 


Satış iddialarının ardından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda konuyla ilgili açıklamada bulunan türk Telekom şu ifadeleri kullandı:

''Bugün bazı medya sitelerinde, Ojer Telekomünikasyon A.Ş.'nin Şirketimiz Türk Telekomünikasyon A.Ş.'deki %55 hissesinin satışına ilişkin haberler yayınlanmış bulunmaktadır. Ancak bu haberlerde belirtilen konuda Şirketimize bildirilmiş herhangi bir güncel gelişme bulunmamaktadır. Bu konuda Şirketimize iletilen bir gelişme olduğunda ilgili mevzuat kapsamında kamuoyu bilgilendirilecektir.''

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11659 kez okundu.
37 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
çin, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim