Anlık Bildirim

Çinli şirketten Nvidia GTX 1080'e rakip ekran kartı geliyor

Çin merkezli teknoloji üreticisi Changsha Jingjia Microelectronics, ekran kartları konusunda uzmanlaşmış Nvidia şirketinin GTX 1080 modeline rakip olacak bir GPU geliştiriyor.
Ekran kartı endüstrisine yaklaşık olarak yirmi yıldır iki ana şirketin hükmettiğini söylemek yanlış olmaz. Ancak bu durum yakında değişebilir. Intel kendi harici ekran kartını üreteceğini açıklamıştı ve dördüncü adayın da Çin'den gelmesi muhtemel.

Pazardaki dördüncü oyuncu olabilir

Çin'de faaliyet gösteren Changsha Jingjia Microelectronics GPU'lar konusunda gittikçe gelişen bir teknoloji şirketi olarak dikkat çekiyor. Şirketin JM9271 olarak bilinen son çipinin ise Nvidia'nın GeForce GTX 1080 modeli kadar hızlı olduğu iddia ediliyor. Jingjia Microelectronics'in elektrikli bileşen tasarımı ve üretimi konusunda uzmanlaşmış askeri-sivil bir entegre şirket olarak 2006 yılında kurulduğu ve Çin'in ilk yerli GPU'su olan JM5400'ü ürettiği belirtiliyor.
Şirketin en yeni GPU'su JM7200 GeForce GT 640'a eşdeğer bir performans sunuyor. Ancak yapım aşamasında olan JM9271 modelinin ise 1,800MHz, 16 GB HBM ve PCIe 4.0 desteği ile GTX 1080'e rakip olacağı söyleniyor. Ancak bu GPU'ların 28nm üretim süreci üzerine inşa edildikleri için, Nvidia'nın 16nm ekran kartları kadar verimli olmaları beklenmiyor. Kullanıcı tarafından bakacak olursak alternatif oluşturması bakımından olumlu bir gelişme olduğunu söylemek mümkün.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17669 kez okundu.
46 kişi, toplam 50 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
changsha jingjia microelectronics, nvidia ve
2 etiket daha gpu Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim