Anlık Bildirim

Çinli Geely'nin Daimler hissedarı olması Almanya'yı rahatsız etti

Çinli Geely'nin Alman otomotiv devi Daimler'in %10'unu satın alarak en büyük hissedarı konumuna gelmesi Almanya'yı rahatsız etti. Ekonomi Bakanı "Bu konuyu inceleyeceğiz." dedi.

Çinli Geely'nin Daimler hissedarı olması Almanya'yı rahatsız etti Tam Boyutta Gör
 

Son zamanlarda yaptığı büyük yatırımlarla konuşulan Çinli Geely’nin son ama en çok ses getiren yatırımlarından biri olarak Alman devi Daimler’in %10’unu satın alması tüm dikkatlerin üzerine çevrilmesine neden oldu. Ancak son çıkan haberlere göre Almanya bu satın almadan rahatsız oldu.

Geçtiğimiz günlerde Çinli otomotiv devi Geely’nin kurucusu Li Shufu’nun Alman Daimler’in %10 hissesini 9 milyar dolara satın alarak şirketin en büyük hissedarı konumuna yerleştiği açıklanmıştı.

"Açıklanmaya ihtiyacı var" 

Bu dev satın almanın hemen ardından Almanya Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries, Geely’nin Alman otomotiv markası Daimler’in %10’unu satın alma kararını incelemeye alacaklarını belirtti. Zypries yaptığı açıklamada, “Bu durumu yakından incelememiz gerekiyor. Bu durumun açıklanmaya ihtiyacı var.” şeklinde konuştu.

Almanya Ekonomi Bakanı’na göre Geely’den bir temsilcinin Alman şirketin yönetim kurulunda yer alması sorun teşkil edebilir. Zypries bu konuda yaptığı bir başka açıklamada, Almanya’nın açık bir ekonomiye sahip olduğunu ancak bu açıklığın endüstriyel ve siyasi çıkarları için başka ülkeler tarafından suistimal edilmesine izin verilmemesi gerektiğini ifade ederek bu satın almadan son derece rahatsız olduklarının sinyallerini verdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5165 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
daimler, mercedes-benz ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim