Anlık Bildirim

Çin'in 1200 yolcu kapasiteli hızlı treni faaliyete geçti

Çin'in başketin Pekin ile Şanghay şehirlerini birbirine bağlayan demir yolu hattında 1193 yolcu taşıyabilen yeni hızlı tren faaliyete geçti. Trenin saatteki hızı ise 350 km.

Çin'in 1200 yolcu kapasiteli hızlı treni faaliyete geçti Tam Boyutta Gör
 

Çin'in geçtiğimiz yıl tanıttığı ve Çin yapımı ilk hızlı tren olma özelliğini taşıyan Fuxing isimli hızlı tren yenilendi. 26 Haziran 2017 tarihinde Pekin-Şanghay yüksek hızlı demir yolunda kullanılmaya başlanan Fuxing treninin yeni versiyonu G7 Fuxing dün aynı hat üzerinde ilk yolculuğunu tamamladı. Saatte 350 kilometre hızla hareket edebilen G7 Fuxing'i bir önceki modelden ayıran en büyük farklılık ise yolcu taşıma kapasitesi.


1193 yolcu taşıyabiliyor 

Mevcut Fuxing trenlerindeki vagonların iki katı kadar vagona sahip olan G7 Fuxing, 16 vagonuyla toplamda 1193 yolcu taşıyabiliyor. İlk kez geçtiğimiz yıl 29 Haziran tarihinde tanıtılan ve tanıtıldıktan bir yıl sonra kullanıma sunulan trenin önceki modellere kıyasla daha uzun kullanım ömrüne sahip olduğu ve çok daha güvenli olduğu belirtiliyor. Çin Demir yolları Akademisi başmühendisi Zhao Hongwei de G7 Fuxing'in uzun yapısıyla daha verimli olduğunu ve yüksek performans ile çalışacağının altını çiziyor.


Toplam uzunluğu yaklaşık 415 metre olan G7 Fuxing, ülkenin başkenti ile finans merkezi(Şanghay) arasındaki yolculuğunu 4 saat 28 dakikada tamamlayabiliyor. Bir önceki Fuxing trenlere göre yolculara daha geniş bir alan ayıran G7 Fuxing; ücretsiz Wi-Fi hizmeti ve kullanıcıların mobil cihazları için şarj imkanı da sunuyor. 


Tabi daha önce de dediğimiz gibi yolcu kapasitesi G7 Fuxing'in en büyük avantajı. Fuxing trenlerinin bir yılda 40 milyonun üstünde yolcu taşıdığını belirten yetkililer G7 Fuxing ile çok daha fazla yolcuya ulaşmayı hedefliyor. Ülkedeki diğer hızlı trenlerden yüzde 17 daha az enerji tüketen Fuxing trenleri çok daha sessiz bir yolculuk da vadediyor. Mevcut Fuxing trenlerinde olduğu gibi G7 Fuxing treninde de  acil veya beklenmedik koşullarda otomatik olarak yavaşlayan yüksek teknolojili bir sensör sistemi yer alıyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim