Anlık Bildirim

Çin'de derse odaklanamayan öğrenciler yüz tanıma teknolojisi ile tespit edilecek

Teknolojinin kalbinin attığı Çin bu olanakları sonuna kadar kullanmaya kararlı görünüyor. Ülkede yeni başlayan bir uygulama ile derse odaklanmayan öğrenciler yüz tanıma teknolojisi ile tespit edilecek
Son teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanan Çin, ilginç bir haberle karşımızda. Çin'de faaliyet gösteren Hangzhou Lisesi'ndeki öğrenciler, yüz tanıma teknolojisi ile canlı olarak izlenecek ve derse odaklanamayan öğrenciler tespit edilerek haklarında oluşturulacak raporlar aileleriyle paylaşılacak.
Akıllı tahtaya yerleştirilen üç kamera ile canlı olarak izlenecek öğrenciler, ruhsal durumlarına göre nötr, mutlu, üzgün, hayal kırıklığına uğramış, öfkeli, korkmuş ve şaşırmış olmak üzere yedi kategoriye ayrılacak ve bilgisayar canlı olarak aldığı bu verileri öğretmene iletecek. Öğretmen de bu verileri değerlendirerek performansının yükselmesi gerektiğine karar verdiği öğrencilerle ilgili çalışmalar yapacak.

Hangzhou Lisesi'nin müdürü: Bu sistem eğitim seviyesini yükseltecek

Yeni uygulamaya geçen bu sistemle ilgili Hangzhou Lisesi'nde öğrenim gören bir öğrenci: "Daha önceden sevmediğim derslerde başka şeylerle ilgilenirdim veya uyurdum. Sınıflara yerleştirilen bu kameralar sayesinde sürekli gizemli bir gözün beni izlediği hissine kapılıyorum." ifadelerini kullandı.
Eleştirilerin odağındaki okul müdürü Ni Ziyuan ise: "Bu teknolojinin eğitim standartlarını yükselteceğine inanıyorum. Bazı insanlar bu sistemin öğrencilerin mahremiyetini ihlal ettiğini söylüyor ancak sınıftaki etkinliklerin görüntüleri çekilmiyor. Aksine sadece öğrencilerin hareketleri kaydediliyor. Derse odaklanan öğrenciler A, dersi dinlemeyen ve zihnini başka şeylerle meşgul eden öğrenciler ise B olarak işaretlenecek." şeklinde konuştu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim