Anlık Bildirim

Çin’de üretilen Apple ürünlerine Trump vergisi geliyor

Çin ile ticaret savaşını büyütmeye hazırlanan ABD başkanı Donald Trump, Çin’den ithal edilen ürünlerde yüzde 10-25 arasında belirlenecek bir oranda vergi uygulayacağını açıkladı.

Çin ve ABD arasında bir süredir devam eden ticaret savaşları teknoloji dünyasını derinden etkilemeye devam ediyor. En başından bu yana kendisini bu savaşın dışında tutmaya çalışan Apple ise Trump vergilerinden kurtulamadı.

En düşük yüzde 10

İlerleyen günlerde ABD devlet başkanı Donald Trump ve Çin devlet başkanı Xi Jinping arasında bir görüşme gerçekleşecek. Ticaret savaşının ele alınacağı görüşmede eğer bir sonuç çıkmazsa Trump Çin’de üretilen ithal ürünlere vergi getirmeyi planlıyor.

Aslında Jinping’in yaklaşık 267 milyar dolar civarındaki Çin üretimi ürünlere ek vergi koymaması için Trump’tan ricacı olduğu ve Trump’un bunu kabul etmediği biliniyor. Bu bakımdan G20 zirvesinde de bir sonuç çıkmayacağı tahmin ediliyor. Yani 1 Ocak itibariyle bu vergiler uygulanacak.

Çin’den ithal edilen ve bugüne kadar vergi uygulanmayan tüm mallarda ABD hükümeti yüzde 10-25 arasında vergi uygulamayı planlıyor. iPhone, iPad, MacBook gibi ürünler ön planda olsa da Çin’de üretim yaptıran Dell, HP, Samsung gibi pek çok markanın cihazlarına da vergi uygulanacak.

Trump yaptığı açıklamada teknolojik ürünlere kesinlikle vergi uygulanacağını ve yüzde 10 oranın da halkın alım gücünü zorlamayacağını ifade etti. Bununla birlikte henüz kesin vergi oranı belli değil. İşler çıkmaza girerse Trump yüzde 25 seviyesinde de karar kılabilir.

Trump’ın bu vergilerdeki amacı aslında ABD’li şirketlerin üretimi kendi ülkesine kaydırması. Böylece ülkede işsizliğin önemli oranda düşmesi bekleniyor. ABD’li üreticiler ise kâr marjının etkilenmemesi için çok ucuz maliyetlere üretim yaptırdıkları Çin’den çekilme niyetinde değil.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5607 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple, macbook
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim