Anlık Bildirim

Çin’de 600km/sa hız yapan prototip maglev treni tanıtıldı

Çin'de devlet kontrolündeki lider tren üreticisi CRRC, yeni maglev treni prototipinin testlerine başlıyor. İlk olarak 2015 yılında tanıtılan bu tren, saatte 600km hızla yolcu taşıyacak.
Çin’in lider tren üreticisi prototip maglev (manyetik levitasyon) trenini tanıttı. Tren, saatte 600 kilometre hızla yolcuları taşıyacak. CNN raporuna göre devlet firması CRRC tarafından geliştirilen tren, test aşamasına girdi. Seri üretim ise rapora göre 2021 yılında başlayacak.
CRRC şef mühendislerinden Ding Sansan’a göre Pekin ve Şangay arasında yolcuları üç buçuk saatte taşıyacak tren, uçaktan bir saat daha çabuk gidecek. Bu açıklama aslına bakarsanız gerçeklerle biraz çakışıyor çünkü Boeing 737 gibi uçakların tipik yolculuk hızları saatte 880 ile 938 kilometre arasında.
Tren bu iddia edilen hızlara adından da çıkarılacağı üzere manyetik levitasyon sayesinde ulaşıyor. Standart trenler gibi raylarla temas eden parçası olmayan bu trenler, mıknatıslar sayesinde aslında bir nevi havada asılı kalıp, hiçbir zemine temas etmeden hareket ediyor. Dünya üzerinde kullanımda olan en hızlı maglev hattına sahip olan Çin, bu 30km uzunluğundaki hat üzerinde 431km/sa hızla Şangay’ın havalimanını şehir merkezine bağlıyor.
CRRC’nin ilk olarak 2015 yılında üzerinde çalıştığını duyurduğu treni, böyle hızlara ulaşabilen ilk tren değil. Yine 2015 yılında Japonya’da kırılan hız rekoru, 603km/sa ile yine bir maglev trene ait. Bu teknolojiye sahip bir hattın daha inşaatını yapan ülke, maglev ile Tokyo ve Nagoya kentlerini birbirine bağlayacak. Bu hat 505km/sa hızında hareket edecek ve 2027 yılında açılması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7964 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
maglev, manyetik levitasyon ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim