Anlık Bildirim

Çin, Ay'da dev bir uzay üssü kurmak için hazırlıklara başladı

Çin Ulusal Uzay Dairesi, 10 yıl içerisinde Ay'da bilimsel araştırma istasyonu kurmak istiyor. Yapılan resmi açıklamaya göre yeni uzay üssü Güney Kutbu'nda inşa edilecek.
Uzay araştırmalarının son zamanlardaki yeni yıldız ülkesi haline gelen Çin, art arda dev projeler açıklamaya devam ediyor. Uzak Doğu ülkesi şimdi de Ay'da dev bir uzay üssü kurmak için hazırlıklara başlandığını duyurdu.

Yerel haber ajansı Xinhua tarafından verilen bilgilere göre bilimsel araştırma istasyonu 10 yıl içerisinde Ay'ın Güney Kutbu'na kurulacak. Güney Kutbu, yoğun bir şekilde su buzulları içermesi nedeniyle insanlı Ay misyonları için son zamanlarda epey popüler bir konum haline geldi. Amerikan uzay ajansı NASA'nın da 2024 yılında Güney Kutbu'na astronot indirme hedefi var.

Çin Ulusal Uzay Dairesi, ilk kez 24 Nisan 1970'de yörüngeye bir roket göndermeyi başarmıştı. Bu tarih, Çin uzay araştırmaları tarihinin başlangıcı olarak kabul ediliyor. Bu nedenle her yıl 24 Nisan'da 'Uzay Günü' kutlanıyor ve Ulusal Uzay Dairesi tarafından geleceğe yönelik yeni planlar açıklanıyor.


Çin bu yılın başlarında Chang'e 4/Yutu 2 uzay araçlarını Ay'ın uzak yüzüne indirerek tarihte bir ilki başarmıştı. Uzak Doğu ülkesi şimdi 2019'un sonlarına doğru Chang'e 5 misyonuna da start vermeyi planlıyor. Çin Ulusal Uzay Dairesi, yeni Chang'e 5 görevinde bu sefer Ay'dan örnek maddeler toplayıp Dünya'ya getirmeye çalışacak. Görevin başarıyla sonuçlanması halinde Apollo görevlerinden bu yana ilk kez Dünya'da Ay'dan parçalar görmüş olacağız. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim