Anlık Bildirim

CIA, Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi'ni aradı

İngiliz basınında yer alan iddiaya göre CIA, 1960-1971 yıllarında Nuh'un Gemisi'ne dair kanıtlar elde etmek için defalarca Ağrı Dağı'nı gözlem altına aldı. Detaylar haberimizde.
CIA, Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi'ni aradı
 
İngiliz Daily Star gazetesi geçtiğimiz günlerde ilginç bir iddiayı ortaya attı. CIA'e ait olduğu belirtilen belgelere dayanan iddialara göre CIA, Nuh'un Gemisi'ne ait herhangi bir iz bulabilmek için Türkiye'yi mercek altına aldı. ABD Kongresine üye Bob Wilson ve Bill Archer ile ABD Senatörleri John Danforth ve Barry Goldwater'ın da destek verdiği arama faaliyetlerinde Ağrı Dağı defalarca incelendi.


Casus uçakları ve uydular kullanıldı 

CIA arşivlerinden elde edildiği ileri sürülen belgeye göre 1960 ila 1971 yılları arasında söz konusu incelemeler yapılırken Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi'ne ait herhangi bir emareye rastlanılmadı. Bu aramalar esnasında Lockheed U-2 tipi casus uçaklarının ve  KH-4 keşif uydularının kullanıldığını belirten CIA, bölgenin bulutlarla kaplı olması nedeniyle söz konusu araçların yeterince kullanılamadığını ve incelemenin başarılı geçmediğini ifade ediyor.


Daily Star haberinde 12 Ağustos 1994 tarihli bir belgeyi paylaşsa da gazete, CIA'nin Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi'ni aradığını gösteren en az beş belgenin mevcut olduğunu iddia ediyor. Bu belgelerde CIA yöneticileri ile Kongre üyeleri arasındaki yazışmalar da yer alıyor. Bu yazışmalarda; CIA'in konuyu detaylı bir şekilde araştırdığı ve Nuh'un Gemisi'ne ulaşmak adına bölgenin dikkatli bir incelemeden geçirildiği belirtiliyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
13641 kez okundu.
36 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
cia, nuhun gemisi ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim