Anlık Bildirim

Google Chrome'un dahili reklam engelleyicisi 9 Temmuz’da etkinleşiyor

Chrome'un geçtiğimiz sene ortaya çıkan dahili reklam engelleme özelliği ABD, Kanada ve Avrupa’da kullanıma açılmıştı. Son duyuruyla 9 Temmuz’dan itibaren tüm kullanıcılara sunulacağı öğrenildi.
Chrome reklam engelleyici 9 Temmuz'da etkin Tam Boyutta Gör
Google Chrome’un, tüm reklamlar yerine rahatsız edici olanları seçerek engelleyen dahili özelliği geçtiğimiz sene ortaya çıkmıştı. Aradan birkaç ay geçtikten sonra ABD, Kanada ve bazı Avrupa ülkelerinde yeni özellik kullanıma açıldı. Bugün paylaşılan bir duyuru ise dahili reklam engelleme özelliğinin 9 Temmuz 2019 tarihinden itibaren tüm kullanıcılar için açılacağını gösteriyor.

Daha İyi Reklamlar Koalisyonu

Gelirlerinin büyük bir kısmını reklamlar üzerinden sağlayan Google, tüm reklamları engellemek yerine otomatik olarak açılan pop-up ve video ve sesli reklamlar gibi rahatsız edici olanları tespit eden bir servis oluşturdu. Hangi reklamların engellenip engellenmeyeceği Daha İyi Reklamlar Koalisyonu (CBA) ile yapılan görüşmeler sonucunda belirlendi. Böylece kullanıcılara daha rahat bir gezinme deneyimi sunulmak isteniyor.

Chrome reklam engelleyici 9 Temmuz'da etkin Tam Boyutta Gör

Kurallara uymayan reklam içeren siteler hakkında işlem yapılmadan önce site sahiplerine uyarı gidecek. ABD ve Kanada üzerinde uygulanmaya başladığından bu yana uyarı alan sitelerin üçte ikisi gerekli düzeltmeleri yapmayı başarmış. Ayrıca incelenen bir milyon siteden sadece %1’inin filtrelendiği belirtiliyor.

Google, amaçlarının tüm reklamları engellemek değil, herkes için daha iyi bir internet deneyimi sunmak olduğunu söylüyor. 9 Temmuz tarihi geldiğinde tüm ülkelerde hem masaüstü hem de mobil Chrome tarayıcısı üzerinde bu hizmete erişlebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6849 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, chrome ve
2 etiket daha reklam engelleme Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim