Anlık Bildirim

Çevre kirliliği, uçan araba teknolojisini etkileyebilir

Michigan ve Ford Üniversitesi'nin yaptığı ortak bir araştırmaya göre, uçan araba teknolojisi, çevresel faktörlere yenik düşebilir. Yapılan araştırmalar çevre kirliliği yaratacağını gösteriyor.

Çevre kirliliği, uçan araba teknolojisini etkileyebilir Tam Boyutta Gör

Çok değil, bundan 10 yıl önce, uçan araba teknolojisi birçok kişiye göre henüz yapılamayacak bir teknolojiydi. Ancak gerçek pek de öyle olmadı ve birçok şirket, bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz o uçan arabaları üretmek için oldukça iyi bir mesafe katettiler. Ancak, Michigan ve Ford Üniversitesi'ndeki araştırmacıların raporları, bu teknolojinin sürdürülebilirliğini sorgulatıyor.

Uzun mesafede kullanılabilir

Araştırmacılar elektrikli uçan arabaların, 35 km'den (22 mil) daha kısa mesafedeki yolculuklar için çevresel açıdan sürdürülebilir olmayacağını belirten bir çalışma yayınlandılar. Bu noktada araçlarla ilgili bir sıkıntı olmasa da, bu araçları çalıştırmak için gereken yüksek miktarda elektrik, santrallerden gelmek zorunda ve bu tesislerin çoğu sera gazı yayıyor.

Çevre kirliliği, uçan araba teknolojisini etkileyebilir Tam Boyutta Gör

Ancak bu durumun, uçan araba teknolojisinin sonunu getireceğini düşünmek doğru olmaz. Açıklanan rapora göre, 35 km'den daha uzun mesafedeki yolculuklar için uçan arabalar kullanılabilir. Çünkü bu araçların, uzun mesafe yolculuklarda kullanıldığı takdirde verimliliklerin arttığı ifade ediliyor. Dört yolcu ile yapılan 100 km'lik bir yolculuğun, içten yanmalı motorlu kara taşıtlarına göre yüzde 52  daha az emisyon yayıyor. Bu durum da uçan arabaların kısa mesafe için kullanılmayacağına işaret ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim