Anlık Bildirim

Cep telefonlarının sağlığa zararı ile ilgili yeni endişe verici bildiri

Kaliforniya Halk Sağlığı Departmanı, cep telefonlarından yayılan radyo frekans alanlarının sağlığımız üzerindeki olumsuz etkilerini tekrar gündeme getiren yeni bir bildiri yayınladı.
Kaliforniya Halk Sağlığı Departmanı (CDPH), cep telefonlarının oluşturduğu elektromanyetik alanın insan sağlığı üzerindeki tehlikeleri konusunda bir uyarı yayınladı. Günümüzde cep telefonları toplumdaki temel iletişim araçlarından biri haline gelmiş durumda. Her ne kadar çevremizdeki kişilerle kolay ve etkili bir şekilde iletişim kurabilmemizi sağlasa da aşırı kullanımı sağlığa zarar verebiliyor.
CDPH yayınladığı bildiride, radyo frekans alanından yayılan enerjinin etkilerini azaltmak için cep telefonlarının vücuttan mümkün olduğunca uzak (bir kol mesafesi kadar) tutulması gerektiğini belirtti. Bu cihazlar elektromanyetik dalgalar yaydığından sağlığınız üzerinde kısa veya uzun vadede olumsuz etkilere neden olabilir.
Cep telefonları baz istasyonlarına sinyal gönderip alırken zihinsel ve fiziksel sağlık sorunlarına yol açabilecek radyo frekansı dalgaları yayarlar. 2011'de Dünya Sağlık Örgütü Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı, cep telefonları tarafından yayılan radyasyonun "kanserojen olabileceğini" açıklamıştı.

Tümör, kısırlık ve hafıza bozukluğuna neden olabilir

Yüksek elektromanyetik alan maruziyetine kalmış insanlarda tümör oluşumunun yanı sıra düşük sperm sayısı, baş ağrısı, hafıza bozukluğu, işitme ve uyku sorunları da ortaya çıkabilir. CDPH tarafından yayınlanan bilgilere göre, bu zararlı etkileri azaltmanın birçok yolu var. İşte cep telefonlarının yarattığı elektromanyetik alan maruziyetini en aza indirmenizi sağlayacak öneriler:
  • Telefonu cepte taşımayarak her zaman için vücudunuzdan uzak tutmak
  • Sinyal zayıf olduğunda (iki veya daha az çubuk) cep telefonu kullanımını azaltmak
  • İnternet üzerinden müzik dinlerken veya video oynatırken yada büyük boyutta dosya indirirken cep telefonunu mümkün olduğunca az kullanmak
  • Uyurken telefonu yataktan uzak tutmak, baş ucuna koymamak
  • Görüşme yapılmadığında kulaklıkları çıkarmak
  • Radyo frekansı enerjisini bloke ettiğini iddia eden ürünlerden (radyasyon koruyucu olarak bilinen) kaçınmak
  • Bağlantıyı korumak için telefonun daha fazla radyo frekansı enerjisi üretmesine neden olan süratli araç veya trenlerde cep telefonu kullanımını azaltmak
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5932 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, bilim ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim