Anlık Bildirim

Çentiği tarihe gömen Vivo bu kez Face ID'yi alt edecek bir teknoloji geliştirdi

Akıllı telefon sektöründeki inovasyonları ile atağa kalkan Vivo, çentiksiz ve çerçevesiz telefonundan sonra bu kez TOF derinlik kamerası tabanlı gelişmiş bir yüz tanıma teknolojisi geliştirdi.
Vivo, teknoloji dünyasına yenilikler getiren ilk şirket olma yolunda büyük bir çaba sarfediyor. Şirketin çerçevesiz ve çentiksiz ekrana sahip son telefonu Vivo NEX, sektöre yeni bir soluk getirmeyi başardı. Şimdi ise Vivo'nun bir başka ilgi çekici teknoloji üzerinde çalıştığı söyleniyor. Çinli şirket yeni teknolojisini 27 - 29 Haziran tarihleri arasında GSMA işbirliğiyle düzenlenecek olan 2018 Mobil Dünya Kongresi Şangay'da sergileyecek.
Söz konusu yeni teknolojinin TOF 3D derinlik kamerası olduğu belirtildi. Time of Flight (Uçuş Zamanı) anlamına gelen TOF, Apple'ın iPhone X'da sunduğu ve Xiaomi'nin Android dünyasına Mi 8 aracılığıyla getirdiği sistemden farklı bir optik radar sistemi olarak tanımlanıyor. Rapora ya da Weibo'daki sızıntılarla bakılırsa Vivo’nun TOF teknolojisi, nispeten uzun mesafelerden bile yüz tanıma işlevi gerçekleştirebilecek. Farklı ışık koşullarında bile mükemmel çalıştığı söyleniyor.

Ekranın altına da gömülebiliyor

TOF derinlik kamerasının modülü de çok büyük olmayacak. Bu da çentikten kurtulmanın daha kolay olacağı anlamına geliyor. Bir başka artısı ise 3D yüz haritası oluşturabilmesi. Böylelikle ekran kilidini açmanın yanı sıra mobil ödemelerde kimlik doğrulaması yapmak için de kullanılabilecek.
TOF derinlik kamerasının yerleşimini gösteren temsili bir görüntü de ortaya çıktı. Aynı zamanda kızılötesi ve yakınlık sensörünü de gösteriyor. Görüntü ayrıca bu sensörlerin ekranın altına gömülebileceğini de ortaya koymuş durumda. Yani çentikli ekranları ortadan  kaldıracak bir başka olumlu yanının da bu olduğunu görüyoruz.
Neyse ki Vivo'nun bu teknolojisini sergileyeceği 2018 Mobil Dünya Kongresi Şangay'dan çok uzakta değiliz. Önümüzdeki hafta konuyla ilgili daha detaylı bilgilere sahip olacağız.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Editörün Seçimi Yorum
Kim ne derse desin. Çinliler çok iyi geliyorlar. Geleceğe yön verecekler
Yorumu gör »
sepulnation
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8102 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, vivo ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim