Anlık Bildirim

Casusluk iddialarının ardından Super Micro hisseleri çakıldı

Dün Bloomberg tarafından hazırlanan raporda Çin hükümetinin Super Micro anakartlarına çip yerleştirerek ABD'li şirketlere sızdığı belirtilmişti. Haberin ardından Super Micro hisseleri çakıldı.
Dün Bloomberg'ün hazırladığı kapsamlı raporda, Çin'in internet tarihinin en kapsamlı casusluk operasyonunu yürüttüğü ileri sürülmüştü. İddialara göre sunuculara anakart tedarik eden Super Micro'ya ait anakartlar, Çin'de üretilirken Çin ordusu tarafından tasırlanan pirinç tanesi boyutundaki çipler anakartlara yerleştirilmişti. Sonrasında ise bu anakartların yer aldığı sunucuları kullanan onlarca Amerikan şirketi Çin hükümeti tarafından gözetlenmişti. 

İddialar yalanlansa da şirket hisseleri düşüşte 

Apple, Amazon ve Çin Dışişleri Bakanlığı Bloomberg'ün iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıklasa da iddiaların ardından ABD'de borsaların açılmasıyla birlikte Super Micro hisseleri adeta çakıldı. 2007 yılında halka arz edilen ve hisseleri ABD'nin en önde gelen borsalarından Nasdaq'da listelenen şirket geçtiğimiz ağustos ayında gerekli dokümanları borsaya sunmadığı için hisseleri askıya alınmıştı. Şu anda doğrudan borsa üzerinden hissesi alınıp satılamayan şirketin hisseleri tezgahüstü(OTC) piyasada işlem görüyor.
Dün borsaların açılmasıyla birlikte Super Micro hisselerinde sert bir satış gözlemlenirken şirketin hisse değeri 21.40 dolardan 9.55 dolara kadar geriledi. Yüzde 50'yi aşan bu düşüşle birlikte şirketin piyasa değerinde ise yarım milyar dolara yakın düşüş yaşandı. Bu düşüşle birlikte şirket halka arz edildiği 2007'den bu yana günlük bazda en ciddi kaybı yaşamış oldu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim