Anlık Bildirim

CD Projekt Red, Witcher oyunları yapmaya devam edecek

CD Projekt Red tarafından yayınlanan mali rapora göre işler, şirket için iyi gidiyor. Ancak kârlılığın artması için geliştirici artık iki oyun birden yapacak.

CD Projekt Red, Witcher oyunları yapmaya devam edecek Tam Boyutta Gör

İçinde bulunduğumuz hafta içinde CD Projekt Red tarafından yayınlanan 2019’un ilk yarısını kapsayan finans raporu, The Witcher hayranları için güzel haberlerle doluydu.

Gelir anlamında olumlu bir tablo çizen rapor, şirketin aynı yıla kıyasla hasılatını %26 oranında artırdığını ortaya koydu. Şirketin 54 milyon dolar gelir elde etmesine rağmen net kârında değişiklik olmaması ise Cyberpunk 2077’nin geliştirilme sürecine bağlandı. Gelirin büyük bir bölümünü yutan oyun bu anlamda şirket kârlılığının da bir miktar önüne geçmiş görünüyor.

Piyasaya sürülüşünün üzerinden dört yıl geçen The Witcher 3 ise CDPR’ın gelirlerinin mevcut seviyeye gelmesine hâlâ muazzam katkılar sağlıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre oyun, 2018’in ilk yarısına kıyasla bu yılın ilk yarısında çok daha yüksek satış rakamları elde etmiş durumda. Fakat şirket kârının artması kapsamında tek bir marka maalesef yeterli görünmüyor. Bu sebeple tek bir büyük proje politikası CDPR için artık geçerli olmayacak.

CDPR’dan yapılan açıklamaya göre şirket hem The Witcher hem de Cyberpunk markalarını eş zamanlı geliştirecek. Dolayısıyla Cyberpunk 2077 piyasaya sürüldüğünde şirketin diğer büyük oyunu için dört-beş yıl beklemek zorunda kalmayacağız.

Şirketin paylaştığı mevcut bilgiler kapsamında bir The Witcher devam oyununun da hâlihazırda geliştirildiğini söylemek yanlış olmayacaktır. CDPR’ın iki oyunu aynı anda geliştirme politikası ise umarız şirketçe benimsenen “önce kalite” yaklaşımının önüne geçmez.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7555 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
the witcher, cyberpunk 2077 ve
2 etiket daha cd projekt red Yazılım
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim