Anlık Bildirim

Bugatti Chiron'un 3,600 parçadan oluşan Lego modeli tanıtıldı

Lego Technic ürünleri arasına son katılan isim Bugatti Chiron oldu. 3,599 parçadan oluşan modelde yer verilen detaylar neredeyse gerçek otomobili aratmıyor. Lego Technic Chiron fiyatı da epey yüksek.

Bugatti Chiron'un 3,600 parçadan oluşan Lego modeli tanıtıldı Tam Boyutta Gör
 

Lego tutkunlarının merakla beklediği Lego Technic Chiron nihayet tanıtıldı. Dünyanın en pahalı süper otomobillerinden biri olan Bugatti Chiron, bu proje ile Lego Technic ürünleri arasına katılan son otomobil oldu.  2016 yılında tanıtılan Lego Porsche 911 GT3 RS’ten sonra en dikkat çekici ürün olarak öne çıkan Lego Technic Chiron’un yapımında tam olarak 3,599 parça kullanıldı.

1:8 ölçekte tasarlanan Lego Technic Chiron modeli 14 cm yüksekliğe, 56 cm uzunluğa ve 25 cm genişliğe sahip. 3,599 parçanın nizami bir şekilde bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan bu modelin en etkileyici yanı ise statik bir model olmaktan uzak olması. Yani Lego Technic Chiron’u tasarlayan ekip her detayı en ince ayrıntısına kadar düşünüp harika bir iş çıkarmayı başarmış.

Lego Technic Chiron'da her detay düşünülmüş 

Lego Technic Chiron’un yapımında kullanılan özel tekerleklerin ve fren disklerinin gerçek Bugatti Chiron’u aratmadığı söylenebilir. Üstelik kaputun altındaki W16 motorun piston hareketlerinden 8 ileri şanzımanın çalışma şekline kadar her detay ince ince işlenmiş. Süspansiyonların da yerini aldığı Lego Technic Chiron’da ön tekerleklerin direksiyon aracılığı ile dönmesi sağlanmış. Aktif arka kanadı yüksek hız konumuna getirmek için kullanılan hız anahtarına bile yer verilmiş.

Gelelim fiyat kısmına. Bunca gerçekçi detayın yer aldığı Lego Technic Chiron’un fiyatı da epey yüksek. Amerika’da 350 dolar ve Almanya’da 370 euro gibi bir fiyattan siparişe açılan modeli Türkiye’de 2 bin TL’nin altına görmek pek mümkün olmayacak gibi görünüyor. Lego Technic Chiron, sipariş sürecinin ardından 1 Ağustos’tan itibaren mağazalardaki yerini alacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim