Anlık Bildirim

Bu da Tayland'ın ilk yerli otomobili: Elektrikli Mine SPA1

Vietnam'ın ardından Tayland'ın da SPA1 adındaki ilk yerli otomobili satışa çıktı. 200 km menzile sahip bir elektrikli otomobil olan SPA1'in fiyatı rakiplerine göre çok daha uygun tutulmuş.

Bu da Tayland'ın ilk yerli otomobili: Elektrikli Mine SPA1 Tam Boyutta Gör

Bizler Türkiye’nin yerli otomobilini heyecanla beklerken, geçtiğimiz günlerde Vietnam’ın Fadil adındaki yerli otomobilinin satışa sunulmasına şahit olmuştuk. Şimdi de karşımızda bir başka ülkenin yerli otomobili var. İşte Tayland’ın ilk elektrikli otomobili Mine SPA1.

Tayland'ın Tesla'sı 

Tayland’ın Tesla’sı olarak anılan SPA1, üretildiği ülkenin ihtiyaçlarına göre tasarlanmış ve Mine Mobility EV tarafından geliştirilen bir elektrikli otomobil. 4,530 mm uzunluk ve 2,750 mm aks mesafesi sayesinde ferah bir yaşam alanı ve 650 litre bagaj hacmi sunan SPA1’in ağırlığı 1,400 kg. Tasarımıyla minivan modelleri andıran araçta 16 inç jantlar, entegre gündüz farlarına sahip LED farlar, LED stoplar ve elektrikli ayarlanabilir yan aynalar standart. Renk paletinde ise 7 farklı seçenek mevcut.

SPA1’in dış tasarımındaki sadelik içeride de hüküm sürüyor. Siyah sentetik deri döşemenin kullanıldığı alanda yeşil dikişler, krom kapı kolları ve yer yer karbon fiber kullanımı mevcut. Üzerinde kontrol tuşlarına sahip sade bir direksiyon, dijital gösterge paneli ve 12.1 inç boyutunda bilgi-eğlence ekranı da kabinin dikkat çeken özellikleri arasında.

Tayland’ın elektrikli otomobili 127 beygirlik elektrik motoru ve onu besleyen 30 kWh batarya paketinden güç alıyor. Maksimum hızı 140 km/s olan aracın menzili de NEDC ölçümlerine göre 200 kilometre. Tek kademeli şanzımanın kullanıldığı SPA1 önden çekişli bir otomobil. Aracın ön tarafında MacPherson bağımsız süspansiyon, arkada ise multilink süspansiyon kullanılmış. Fren sisteminde ise önde ve arkada disk frenler bulunuyor.

Fiyatı ülkedeki diğer elektrikli araçlara göre çok ucuz.

SPA1’in Tayland’daki satış fiyatı 1.2 milyon baht, yani güncel kurla 38 bin dolar olarak belirlenmiş. Bu da ülkede satılan diğer elektrikli otomobillere kıyasla oldukça düşük bir rakam. Örnek vermek gerekirse Nissan Leaf’in Tayland’daki fiyatı 64 bin dolar. SPA1’in şimdiden 4,500’ün üzerinde sipariş aldığı söyleniyor. Şirketin ilerleyen zamanlarda çok daha uygun fiyatlı bir elektrikli otomobil üretmeyi planladığı da gelen bilgiler arasında.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14847 kez okundu.
18 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim