Anlık Bildirim

Broadcom, Volkswagen'e 1 milyar dolarlık patent ihlali davası açtı

ABD merkezli teknoloji şirketlerinden Broadcom, Volkswagen'in bazı modellerindeki navigasyon ve eğlence sistemlerinde patent ihlali yaptığı gerekçesi ile mahkemeye başvurdu.
ABD'li yarı iletken tedarikçisi Broadcom'un, Alman otomotiv devi Volkswagen'e karşı 1 milyar dolarlık bir patent ihlali davası açtığı bildirildi. Alman Der Spiegel'in haberine göre Broadcom, yaptığı bu başvuru sonrasında birkaç Volkswagen otomobil modelinin üretiminin durdurulması tehdidinde bulunuyor.

Volkswagen'in 18 patent ihlali yaptığı iddia ediliyor

Bir Volkswagen sözcüsü Cuma günü Reuters'e yaptığı açıklamada, Broadcom tarafından Alman otomobil üreticisine karşı patent ihlali davası açıldığını kabul etti. Sözcünün konuyla ilgili olarak "Volkswagen bu iddiayı inceledi ve yasal çıkarlarını korumak için gerekli önlemleri aldı." ifadelerini kullandığı belirtiliyor.
Broadcom, Volkswagen'in bazı otomobillerinde navigasyon ve eğlence sistemi için kullandığı çiplerde 18 patent ihlali yaptığını iddia ediyor. Şirket bu yılın başlarında Japonya merkezli Toyota, Panasonic ve birkaç firmaya daha patent ihlali iddiasıyla yasal işlem başlatmıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim