Anlık Bildirim

Brezilya'daki yerli kabile ilk kez görüntülendi

Brezilya'da hükümete bağlı olarak çalışan bir vakıf, Peru sınırında yaşayan yerli bir kabileyi drone'la görüntüledi. Kabile üyelerinin daha önce kimseyle iletişime geçmediği tahmin ediliyor.

Brezilya'daki yerli kabile ilk kez görüntülendi Tam Boyutta Gör
 

Modern teknoloji, dünyanın farklı noktalarındaki insanları çok daha kolay bir şekilde bir araya getiriyor fakat gezegenimizde halen, kendi küçük topluluklarının dışına çıkmayan bireyler de mevcut. Brezilya'da yağmur ormanlarında yaşayan pek çok kabilenin modern teknolojiden farklı olarak ilkel aletler ve geleneksel bir düzenle hayatını idame ettirdiği biliniyor. Hükümete bağlı çalışan Funai isimli vakfın uçurduğu drone'lar ile daha önce hiç görüntülenmeyen ve dışarıdan hiçbir toplulukla iletişime geçmeyen bir kabilenin üyeleri görüntülendi.


Kabile üyeleri drone'la görüntülendi 

Peru sınırına yakın Javar Nehri çevresinde çekilen drone görüntülerinde iki kabile üyesi net bir şekilde görüntülenirken çalılıkların arkasında iki kişinin daha olabileceği belirtiliyor. Vakıf yetkililerine göre ellerinde mızrağa benzer bir aracı taşıyan kabile üyelerinin bu görüntüleri yerel halkların takip edilmesi ve korunması açısından son derece önemli. Drone bir hayli yüksekte olduğu için yerdekilerin drone'u fark edip fark etmediği bilinmiyor ancak yine de ülkedeki bazı gruplar, modern dünyadan izole olan bu kavimlerin bu kadar yakından izlenmemesi gerektiğini düşünüyor.


Modern toplum ve diğer kabilelerle hiç irtibatı olmayan veya çok sınırlı bir şekilde iletişime geçen yerli kabileleri araştıran Funai'nin yanı sıra Brezilya'da çok sayıda örgüt doğal yaşamın korunması için çaba sarf ediyor. Brezilya'daki yerel örgütlerin raporuna göre bölgede bugüne kadar hiç bir toplulukla iletişime geçmeyen en az 100 yerli kabile yaşıyor. Funai Vakfı geçtiğimiz bölgede bir kano ve baltaya benzer bir araca da rastlamıştı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14949 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
brezilya, amazon yağmur ormanları ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim