Anlık Bildirim

Boston Dynamics, robot köpek Spot'u şantiyelerde test ediyor

Dün akşam saatlerinde insansı robotu Atlas'ın yeni görüntülerini paylaşan Boston Dynamics, robot köpeği Spot ile ilgili de yeni bir video yayınladı. Spot artık şantiyelerde test ediliyor.

Boston Dynamics, robot köpek Spot'u şantiyelerde test ediyor Tam Boyutta Gör
 

Boston Dynamics, dün insansı robotu Atlas ile ilgili yeni bir video paylaşmış ve Atlas yetenekleriyle izleyenlerin takdirini toplamıştı. Tabi Atlas şirketin en gelişmiş robotu gibi görünse de aslında yalnız değil. Boston Dynamics 10 yılı aşkın bir süredir köpeğe benzeyen, dört ayaklı robotlar da geliştiriyor. İlk etapta Big Dog olarak isimlendirilen bu robotlar, yıllar içinde farklı yeteneklere kavuştu ve Spot olarak yeniden isimlendirildi. Geçtiğimiz yıl küçük eşyaları taşımak ve kapıları açmak için  yenilenen ve artık bir ele sahip olan Spot şantiyelerde test ediliyor.


Gelecek yıl satışa sunulacak 

Bugüne kadar Boston Dynamics ofisinde ve ofisin çevresinde açık hava koşullarında test edilen Spot, artık Japonya'daki şantiyelerde boy gösteriyor. Spot'un insanların çalıştığı şantiyelerde insanlarla birlikte nasıl uyum içinde çalışabileceğini göstermek isteyen şirket, robotun 2019'un ikinci yarısında satışa sunulacağını belirtiyor.


Videoda görüleceği üzere Spot merdivenlerden kolay bir şekilde çıkıp inebiliyor. Ayrıca dar alanlardan da rahat bir şekilde geçen Spot, elinde tuttuğu kamera ile iş sahasını detaylı bir şekilde inceleyebiliyor. Robot ayrıca dar alanlarda kendi ekseni etrafında dönerek gideceği yönü de otomatik olarak belirleyebiliyor. 



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim