Anlık Bildirim

Bose aracın dışından gelen gürültüleri engelleyecek

Ses uzmanı Bose aracın dışında gerçekleşen gürültüleri engelleyecek yeni bir sistem geliştirdi. QuietComfort Road Noise Control adlı çözüm 2021 yılında piyasada olacak.

Zaman zaman araç kullanırken dışarıdan gelen sesler dikkati dağıtacak kadar gürültülü olabiliyor. Ses sistemleri konusunda uzman Bose geliştirdiği gürültü engelleme sistemini araçlara da entegre ediyor.

QuietComfort Road Noise Control nedir?

CES 2019 fuarında tanıtılan QuietComfort Road Noise Control adlı çözüm ivme ölçer sensörler, mikrofonlar ve özel sinyal işleme yazılımından oluşuyor. Son çıktı noktası ise aracın ses sistemi oluyor.

İvme ölçer sensörler kabin içerisine monte ediliyor ve gürültü oluşturan titreşimleri ölçebiliyor. Rahatsızlık oluşturacak bir potansiyel algıladıkları zaman ise aracın ses sisteminden akustik bir engelleme sinyali gönderiyor.

Mikrofonlar ise kalan ses seviyelerini izleyerek akustik sinyalin daha verimli hale gelmesine yardımcı oluyor. Zaman içerisinde sistem kendisini geliştiriyor ve yeni ses türlerini de tanıyarak engelleme kapsamına alıyor.

Bose otomotiv üreticileri ile birlikte QuietComfort sisteminin entegrasyonu konusunda dirsek teması halinde. Bununla birlikte ilk araç örneklerinin 2021 yılı sonlarında piyasada olacağı ifade ediliyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5345 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ces2019, quietcomfort road noise control
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim