Anlık Bildirim

Borsaya girmek isteyen kripto para, milyon dolarları gözden çıkarmak zorunda

Kripto para ile halka arz sürecini tamamlayan ICO operatörleri daha sonra ortaya çıkan token(veya kripto paranın) borsada yer alması borsalara dudak uçuklatan ücretler ödüyor.

Borsaya girmek isteyen kripto para, milyon dolarları gözden çıkarmak zorunda Tam Boyutta Gör
 

ICO sürecini tamamlayarak hedefledikleri yatırım miktarına ulaşan girişimlerin işi ICO'nun tamamlanmasıyla bitmiyor. Projeyi duyurmak ve daha çok yatırımcıya ulaşarak ICO sonucunda ortaya çıkan kripto paranın değer kazanmasını isteyen ICO operatörleri; IDEX veya Ether Delta gibi merkezi olmayan borsalarda kripto paralarını listeleyebiliyor ancak daha fazla yatırımcının yolu merkezi borsalardan(Binance, Huobi, Bitfinex gibi) geçiyor. 


1 milyon dolardan başlıyor 

Bir kripto parayı listelemek için kripto parayı geliştiren girişimcilerden bazı sıkı şartları yerine getirmelerini isteyen merkezi borsaların bu şartların yanında bir miktar para istediği de, borsalar bunu doğrulamasa da, tahmin ediliyordu. Analiz şirketi Autonomous Next'in yaptığı araştırma ise bir kripto paranın borsaya girmesinin ne kadar maliyetli olduğunu gözler önüne seriyor. Şirketin raporuna göre bir kripto paranın borsada listelenmesi için ortalama 1 milyon dolarlık ödeme yapması gerekiyor. Eğer bir an önce listelenmek ve hızlı bir şekilde işlem görmek istiyorsa bu ücret 3 milyon doları bulabiliyor.


Tabi bu ücretin yanı sıra söz konusu kripto para borsada listelendikten sonra borsa, yapılan işlemlerden de komisyon alarak yeni kazançlar elde ediyor. Bu da aslında ICO'ların sadece girişimler için değil borsalar için de önemli bir gelir kapısı olduğunu gösteriyor. 


Geleneksel borsalardan daha pahalı 

Autonomous Next; kripto para borsalarında listelenme ile geleneksel borsalardaki listelenme ücretlerini de karşılaştırarak kripto para borsalarının bu konuda ne kadar ''pahalı'' olduğunun da altını çiziyor. Örneğin ABD'nin önde gelen borsalarından Nasdaq'ta bir şirketin hisselerini listelemesi ve işlem görmeye başlaması için hisse adedine bağlı olarak 125 bin dolar ile 300 bin dolar arasında ödeme yapması gerekiyor. Buna ek olarak şirketler yıllık bir miktar bakım ücretini de borsaya ödüyor ancak bu miktar eklendiğinde bile Nasdaq, kripto para borsalarına göre halen oldukça ucuz.


Popüler hale gelmenin oldukça önemli olduğu kripto para dünyasında kripto paraların borsaya girmesi, geniş kitlelere ulaşmasının en önemli yolu. Özellikle Google, Facebook ve Twitter'ın aldığı ICO reklamı yasaklama kararının ardından bu yol daha da önem kazanacak gibi görünüyor. Yine de John McAfee'in, kripto para reklamı yapmak için tweet başına 105 bin dolar talep ettiğini göz önünde bulundurursak milyonlarca kullanıcıya sahip borsaların kabul edilebilir bir ücretlendirme politikasına sahip olduğunu söyleyebiliriz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim