Anlık Bildirim

Boeing 737 Max uçaklarda şimdi de otomatik pilot sorunu ortaya çıktı

Birbiri ardına gerçekleşen uçak kazalarıyla gündeme gelen Boeing 737 Max tipi yolcu uçaklarında, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı tarafından tespit edilen bir otomatik pilot sorunu ortaya çıktı.
Boeing 737 Max tipi yolcu uçakları, geçtiğimiz aylarda birbiri ardına gerçekleşen iki feci kazadan sonra gündeme gelmiş ve uçuşları yasaklanmıştı. Uçakların MCAS sisteminde olan problemlerden kaynaklanan bu düşme olayları, şirketin ek incelemelerden de geçmesine neden oldu ve gelen yeni raporlar başka sorunlar olduğunu da gösteriyor.

Boeing Eylül ayına kadar süre istedi

Bloomberg'in haberine göre Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı, Boeing 737 Max tipi yolcu uçaklarında yaptığı incelemelerde, düzeltilmesi gereken sorunlar tespit etti. Bu sorunların bir listesini hem Boeing'e hem de ABD Federal Havacılık Kurulu'na gönderen Avrupalı denetleyiciler, uçaklardaki bu sorunların düzeltilmeden uçuşuna izin verilmemesi gerektiğini bildirdiler.
Listede daha önce belirtildiği üzere mikroişlemci ile ilgili olan yazılımsal sorunlar yer alıyor. Ancak yeni çıkan bir problem ise uçakların otomatik pilotlarıyla ilgili. Yapılan açıklamaya göre, Boeing 737 Max yolcu uçaklarında, pilotların herhangi bir acil durumda uçağı otomatik pilottan, kendi kontrollerine almalarına engel olan bir hata da mevcut. Önceki sorunların giderilmesi için Eylül ayına kadar süre isteyen Boeing'in, ortaya çıkan bu hatayı ne kadar sürede gidereceği ise henüz bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6294 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
boeing, boeing 737 max ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim