Anlık Bildirim

Bluetooth'un yeni yön bulma özelliği kayıp cihazların bulunmasını kolaylaştıracak

Bluetooth teknolojisinin yeni yön bulma özelliği, konum servis çözümlerini geliştirerek kayıp eşya veya cihazların tam konumunu saptayabilecek. İşte konunun detayları.
Bluetooth Special Interest Group (SIG) bugün yaptığı açıklama ile Bluetooth için konum hizmetleri çözümleri performansını önemli ölçüde geliştirecek yeni bir yön bulma özelliğini açıkladı. Yeni özellik, aygıtların Bluetooth sinyalinin yönünü belirlemesine izin vererek santimetre düzeyinde konum doğruluğuna erişmesine imkan tanıyacak.

Kullanıma sunulması zaman alabilir

Bluetooth konum servisleri genellikle iki kategoriye ayrılıyor; yakınlık çözümleri ve konumlandırma sistemleri. Günümüzde yakınlık çözümleri iki cihazın birbirine ne kadar yakın oluğunu anlamak için kullanılıyor. Bu teknolojiye gelecek yeni güncelleme ile artık yakınlığın yanında, aygıtın hangi yönde olduğu da tespit edilebilecek.
Bundan böyle Bluetooth kullanarak herhangi bir kayıp aygıtı aradığınızda, cihazın önünüzde, yanınızda veya arkanızda mı olduğunu santimetre düzeyinde görebileceksiniz. Bu yeniliğin ise kullanıcılara ulaşmasının biraz zaman alacağı ifade ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim