Anlık Bildirim

BlackBerry Messenger'a (BBM) elveda deme zamanı

Bir dönemin popüler mesajlaşma uygulaması BlackBerry Messenger (BBM) resmi olarak kapandı. Tamamen ayrı bir uygulama olan BBM Enterprise ise hizmet vermeye devam edecek.
WhatsApp ve iMessage gibi uygulamalardan önce BlackBerry Messenger (BBM) en popüler mesajlaşma hizmetlerinden biriydi. Ancak son on yılda sektörün büyük bir değişime uğraması BBM'e yaramadı. Yeni mesajlaşma hizmetlerinin kullanıma sunulması ile birlikte BlackBerry Messenger eski popülerliğini yitirdi.
Daha önce duyurulduğu gibi BBM, 31 Mayıs 2019 itibarıyla kapandı. Bu da mesajlaşma hizmetinin artık kullanılamayacağı anlamına geliyor. Ancak tamamen ayrı bir uygulama olan BlackBerry Messenger'ın kurumsal sürümü (BBMe) hizmet vermeye devam edecek. Yani kullanıcılar alternatif olarak BBM Enterprise'ı kullanabilecekler.

Çapraz platform hamlesi de yetmedi

BlackBerry Messenger'ın on yıldan fazla bir süre hizmette kaldıktan sonra kapandığını görmek biraz üzücü. Ancak sektörün gidişatı bunu gerektirdi. Emtek, BBM'i çapraz platform mesajlaşma uygulaması olarak canlandırmaya çalışsa da şirketin bu çabaları hizmeti ayakta tutmaya yetmedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim