Anlık Bildirim

Bitcoin market dominasyonu %60

Geçtiğimiz günlerde oldukça hızlı bir şekilde yükselişe geçen kirpto para birimi Bitcoin'in market dominasyonu %60. Bitcoin, son iki yılın en yüksek market baskınlığına erişti.
 Bitcoin’in 12.000 doların üzerindeki ilerlemesi, Nisan 2017’den bu yana ilk kez % 60’ın üzerinde pazar hakimiyeti elde etmesini sağladı.

Son günlerdeki hızlı değer kazanımının ardından, Bitcoin fiyatı 2017 yılındaki boğa koşusunun sona ermesinden sonra ilk defa bu kadar hızlı bir yükselişin içine girdi.

Altcoinlerin de Bitcoin'in hızlı yükselişine ayak uyduramaması sebebiyle Bitcoin'in piyasa dominasyonu %62 seviyesini gördü. Bu seviye, son iki yılın en yüksek değeri.

Bitcoin'in bu yükselişine en çok yaklaşabilen altcoin Ethereum. Ethereum, Bitcoin'e yatırım yapamamış yatırımcıların göz bebeği. Aynı durum, Aralık 2017 - Ocak 2018'de de olmuştu.


Bitcoin yorumcuları piyasadaki dominasyondan oldukça mutlu. Twitter'da Bitcoin'in piyasa baskınlığının bu denli artması oldukça konuşuldu.

Bitcoin'in piyasa dominasyonunun %95 olduğunu savunan bir Twitter hesabı “Eğer bir madeni para merkezileşmiş, düşük işlem hacmine sahip ve birden fazla borsada listelenmemişse veya yalnızca Bitcoin ile işlem görmeye mahkumsa, pazar değeri anlamsızdır. Çoğu dijital para birimi bu kriterlere uyuyor ” şeklinde bir tweet attı. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim