Anlık Bildirim

Bitcoin 13 bin doların üstünde

Market hacmi en geniş kripto para birimi olan Bitcoin'in son haftalardaki yükselişi hız kesmeden devam ediyor. Bitcoin, an itibariyle 13,000 dolar barajını da aşmış durumda.
CoinMarketCap'ten alınan verilere göre; market hacmi en geniş dijital para birimi olan Bitcoin, 13,000 doları aştı. Bitcoin'in bu hızlı yükselişinin birkaç sebebi var fakat analistler henüz ortak bir kanıya varabilmiş değil.
Bitcoin, 2018 yılının başından beri kademeli olarak düşüş gösteriyordu. Geçtiğimiz aylarda toparlanmaya başlayan kripto para birimi, son üç haftadır hızlı bir yükseliş grafiği çiziyor.
 
Analistlerin bir kısmı, Bitcoin'deki bu yükselmenin sebebinin Facebook'un çıkartacağı yeni kripto para birimi olan Libra'ya dayandığını söylüyor. Bu kesimdeki analistler, Libra'nın çok büyük bir kullanıcı kitlesini dijital para birimi piyasasına çektiği ve yeni kullanıcıların söz konusu piyasaya Bitcoin ile giriş yaptıkları için "alış" emrinin yükseldiğini söylüyor.
Analistlerin bir başka kısmı ise Bitcoin'in yükselişinin sebebinin tamamen Libra'ya dayanmadığını ve Libra Coin'in tanıtılışının sadece beklenen yükselişi hızlandırdığını söylüyor.
Bitcoin'in yükselmesini tamamen Libra Coin'in tanıtımına dayandırmayanlar, özellikle ABD Merkez Bankası'nın faizleri düşüreceğine dair yaptığı açıklamanın yükselişte büyük etkisi olduğunu düşünüyorlar. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim