Anlık Bildirim

Birleşmiş Milletler ve Google iklim değişikliğinin etkilerini araştıracak

Birleşmiş Milletler'in çevre ajansı iklim değişikliğine yönelik araştırmalarında artık Google'dan destek alacak. Google uyduları ve bulut sistemi ile iklim değişikliğinin etkilerinin tespitini sağlaya
Birleşmiş Milletlet'in çevre ajansı iklim değişikliğiyle mücadelede artık çok güçlü bir ortağa sahip: Google. Teknoloji devi Google, geçtiğimiz günlerde Sürdürülebilir Kalkınma Siyasi Forumu'nda yapılan açıklamaya göre artık Birleşmiş Milletler'in iklim değişikliğine yönelik araştırmalarda ajansa yardımcı olacak. Şirket, gerçek zamanlı uydu görüntüleri ve bulut ağını kullanarak iklim değişikliğinin neden olduğu çevresel değişimlerin tespit edilmesini sağlayacak.


Gerçek zamanlı uydu görüntülerini kullanacak 

Uydu verilerini toplamak ve analiz etmek yoğun çalışma gerektirdiği gibi pahalı da bir iş. Google ise halihazırda sunmuş olduğu Earth ve Haritalar servisiyle bu işin zaten önemli bir kısmını yerine getiriyor. Şirket şimdi uydularını kullanarak Dünya'nın dört bir yanından uydu görüntülerini toplayacak ve bulut ağı ile Birleşmiş Milletler'deki araştırmacılara sunacak. Böylece Birleşmiş Milletler çok daha kolay bir şekilde çevresel etkileri anbean takip edebilecek.


Yeni iş birliği, ilk olarak; dağlar, ormanlar, sulak alanlar, nehirler, akiferler ve göller gibi tatlı su ekosistemlerini izleme üzerine odaklanacak. Bu bölgeler Dünya'daki toplam suyun sadece yüzde 0.01'ini oluştursa da bilinen türlerinin neredeyse %10'una habitat sağlıyor. Uzmanların elde etiği verilere göre tatlı su biyoçeşitliliğinin hızlı bir şekilde azalıyor. İşte bu azalmayı net bir şekilde tespit edebilmek ve azalmanın en şiddetli yaşandığı bölgelerde önlemler almak Google ve Birleşmiş Milletler'in ortak çevre programının ele alacağı ilk mesele olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim