Anlık Bildirim

Bir yerli otomobil projesi de Malezya'dan: "Dünya piyasasına açılacağız"

Türkiye'nin yerli otomobille ilgili çalışmaları devam ederken, bir proje de Malezya'dan geldi. Uluslararası bir konferansta konuşan Malezya Başbakanı, yakın zamanda yerli arabamızı yapacağız dedi.

Bir yerli otomobil projesi de Malezya'dan: 'Dünya piyasasına açılacağız' Tam Boyutta Gör
 

Türkiye’nin yerli otomobil üzerindeki çalışmaları adım adım devam ederken, bir yerli otomobil projesi de Malezya’dan geldi. Uzak Doğu’nun önemli ekonomilerinden biri olan Malezya, yakın bir zamanda yerli otomobil projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bu yıl Japonya’da 24. kez düzenlenen “Asya’nın geleceği” konulu Uluslararası Nikkei Konferansı’nda konuşan Malezya Başbakanı Tun Dr Mahathir Muhammed, amaçlarının bölgedeki ülkelerle ortak bir araba projesine imza atmak olduğunu dile getirdi.

Konuşması sırasında Malezya’nın ilk yerli aracı Proton’dan da bahseden Mahathir Muhammed, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Proton artık yerli sayılmaz" 

"Milli araba öncelikle Malezyalıların olmalı. Projenin başlangıcında Japonya'dan Mitsubishi'den yatırım aldık ve şimdi de kendi başımıza projeyi devam ettirebiliyoruz. Ancak şu anda Proton markası Çinlilere satıldı ve artık milli araç sayılmaz. Amacımız yeni milli araba projesi başlatmak. Belki Uzak Doğu'daki partnerlerimiz Tayland, Japonya, Kore ve Çin'den yardım alabiliriz. Dünyadaki diğer uluslararası piyasalarda yarışabilecek kalitede araç üretebilme potansiyeline sahibiz. Ve kesinlikle dünya piyasasına açılmak istiyoruz."

Öte yandan, ülkemizde de yerli otomobil projesi için çalışmalar devam ediyor. Proje için oluşturulan konsorsiyumun başına Bosch’tan transfer edilen Mehmet Gürcan Karakaş geçirildi. Elektrikli motordan güç alacağı ve 5 farklı modelden oluşacağı söylenen yerli otomobilin prototipi için 2019, seri üretimi için 2021 yılları işaret edildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3925 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil, malezya yerli otomobil ve yerli araba projesi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim