Anlık Bildirim

Bing arama motoru Çin'de yeniden erişime açıldı

Geçtiğimiz günlerde yazılım devi Microsoft'un arama motoru Bing'in Çin'de erişime kapatıldığını duyurmuştuk. Gelen haberlere göre Çin'deki kullanıcılar Bing'e yeniden erişebiliyor.
Sizin de bildiğiniz gibi birkaç gün önce Microsoft'un arama motoru Bing, Çin'de erişime kapatılmıştı. Bu durumun Çin hükümetinin sansür politikasının bir sonucu olarak uygulandığı düşünülse de durumun DNS'lerden kaynaklandığı ve teknik sorundan başka bir durum olmadığı belirtiliyor.

Microsoft, Çin hükümetiyle iyi geçiniyor

Bloomberg'in raporuna göre Bing arama motoru Çin'de bir kez daha erişilebilir durumda ve bu sorun tamamen teknik kaynaklıydı. Zira Microsoft'un çoğu zaman Çin'deki çeşitli düzenlemelere ve yasalara uyduğu göz önüne alınınca Çin hükümetinin Bing'i aniden sansürlemesinin garip görüldüğü ifade ediliyor.
Facebook, Youtube, Google ve Twitter gibi dünya devi şirketler Çin'de yasaklı durumda. En azından kullanıcıların bu siteleri ziyaret etmesinin tek yolu VPN hizmetlerinden geçiyor. Microsoft ise Çin hükümetiyle iyi geçinen nadir birkaç ABD'li şirketten biri.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim