Anlık Bildirim

Bilgisayar alımında taksit sayısı 6 aydan 12 aya çıktı

Bilgisayar almayı düşünenlere müjdeli haber geldi. BDDK'nın yeni yayınladığı karar ile bilgisayarlar alımında taksit sayısı 6 aydan 12 aya çıkarıldı. İşte detaylar:
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kararıyla bazı kredilerde ve taksitlerde vade sınırlarını arttırıldı. Söz konusu karar, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni yönetmeliğe göre tablet haricindeki bilgisayar alımlarında kredi kartına taksit sayısı 6 aydan 12 aya çıktı. Bu değişikliğin dizüstü bilgisayar ve oyuncu bilgisayarı sektörüne hareketlik getirmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz aylarda yapılan değişiklik ile fiyatı 3 bin liraya kadar olan televizyonlardaki 3 ay olan taksit sınırı 9 aya çıkarılmıştı. Şimdi de bilgisayar sektöründe taksit sayısı 6 aydan 12 aya çıkarıldı.

BDDK'nın açıklaması şu şekilde:

"
Bankacılık  Düzenleme  ve  Denetleme  Kurulunun  25/2/2019  tarihli  ve  8261  sayılı Kararı  ile Banka  Kartları ve Kredi Kartları Hakkında  Yönetmeliğin  26  ncı  maddesinin yedinci fıkrası uyarınca, 11/01/2019 tarihli ve 8198 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinin; Tablet   alımları hariç, bilgisayar   alımlarında ve taşımacılık ile ilgili harcamalarda altı aydan on iki aya, seyahat acenteleri ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalarda dokuz aydan on iki aya, Kurumsal kredi  kartlarındaki genel taksit sınırının ise dokuz aydan on iki aya çıkarılmasına karar verilmiştir."

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
31721 kez okundu.
82 kişi, toplam 87 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
bilgisayar, dizüstü bilgisayar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim