Anlık Bildirim

Bank Frick, kripto para yatırımı ve depolama hizmeti sunacak

Lihtenştayn'ın önemli bankalarından Bank Frick, kullanıcıların banka aracılığıyla kripto paralara yatırım yapmasını ve kripto paraların saklanmasını sağlayacağını açıkladı.
Bank Frick, kripto para yatırımı ve depolama hizmeti sunacak
 
Kripto paralara yatırım yapmak isteyen kullanıcılar yatırımlarını çoğunlukla kripto para borsaları üzerinden yürütürken ciddi bir riski de kabul etmiş oluyorlar. Geçtiğimiz ay siber saldırıya uğrayan Tokyo merkezli kripto para borsası Coincheck örneğinde gördüğümüz gibi yatırımların tehlikeye uğraması halinde borsalar sorumluluk almaktan kaçınabiliyor. Öte yandan yatırımlarını uzun vadeli planlayan yatırımcılar için kripto paralarını güvenle saklamak da bazı tehlikeleri beraberinde getirebiliyor. Kripto paraların ve kripto paralarla ilişkilendirilen borsa ve cüzdanlar yasal statüsü tartışmalı olduğundan borsaların ya da cüzdanların saldırıya uğraması durumunda kullanıcıların kullanabileceği yasal haklar sınırlı. Lihtenştayn ise bu durumu değiştiren ilk ülkelerden olabilir.


Yatırımcılara hizmet sunacak 

Ülkenin önde gelen bankalarından olan Bank Frick tarafından yapılan açıklamaya göre banka beş farklı kripto para birimi için ''doğrudan yatırım'' ve depolama hizmeti sunacak. 1998 yılında kurulan şirket ''profesyonel piyasa katılımcıları ve mali aracıların''; Bitcoin, Bitcoin Cash, Ether, Ripple ve Litecoin satın almasını ve satın alınan kripto paraların güvenle saklanmasını sağlayacak. Şirket ayrıca talep halinde farklı ülkelerdeki yatırımcılar için de benzer hizmetleri sağlayarak kripto para konusunda Avrupa'nın önemli merkezlerinden biri haline geleceğini işaret ediyor.


Bank Frick'in attığı bu adım kripto paralara yönelik güven problemlerini ortadan kaldırmak adına son derece önemli olsa da bu alanda bir ilk niteliği taşımıyor. 2916 yılında İsviçre'nin iki önemli kredi kuruluşu olan Vontobel ve Falcon Private Bank da kripto para yatırımları için operasyonlarını başlatmıştı. Ayrıca Hollanda merkezli Rabobank da Rabobit isimli bir çözüm geliştirerek kripto para sahiplerinin paralarını kredi kartına benzer kartlarda taşıyabilmesini ve alışverişlerde doğrudan kullanabilmesini sağlamaya çalışıyor.


Farklı ülkelerden finansal kuruluşların bu hamleleri kripto paralara yönelik yatırımları daha kolay hale getirirken daha çok yatırımcıyı ''yeterince güvenilmeyen'' bu alana çekmeye yönelik. Bank Frick'in operasyonlarını farklı ülkelerde ikamet eden kullanıcılara da açması halinde Lihtenştayn bir anda kripto para yatırımlarının yönetildiği bir nokta haline gelebilir zira yatırımcılar borsalara güvenmek yerine en azından yasal düzenlemelerle denetlenen bir bankada yatırımlarını saklamayı tercih edebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim