Anlık Bildirim

BTK’dan DJI Phantom 3'e para cezası!

BTK, DJI'ın Türkiye distribütörü Ervin Coşkun Refleks isimli firmaya para cezası kesti. DJI Phantom 3'ün yönetmeliklere uygun olmayan şekilde üretilmesi sebebiyle ceza kesildi.

BTK’dan DJI Phantom 3'e para cezası! Tam Boyutta Gör

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), DJI’ın ülkemizdeki distribütörü şirketine idari para cezası kesti. Söz konusu ceza, DJI Phantom 3 modelinin Türkiye'deki telsiz yönetmeliklerine uygun olmadığı gerekçesiyle kesildi.

DJI marka ürünlerin üreticisi olan Ervin Coşkun Refleks İthalat ve İhracat Spor Malzemesi Toptan Tic. isimli şirkete 11 bin 13 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi.

Cezanın sebebi 

Kararın açıklamasında DJI Phantom 3 W323B isimli modelin, Telsiz ve Telekomünikasyon Terminal Ekipmanları yönetmeliğinin şu maddesine uymadığı belirtiliyor:

“Telsiz ekipmanları, enterferansa sebep olmamak için, karasal ve uzaysal telsiz haberleşmesine tahsis edilen frekans spektrumu ve yörüngenin etkin olarak kullanabilmesini temin edecek şekilde üretilmeli ve hizmete sunulmalıdır.”

Ervin Coşkun Refleks, DJI’ın ülkemizdeki tek yetkili satıcısı ve teknik servisi olan Providyo’yu bünyesinde barındırıyor. Providyo'nun web sitesinde baktığımızda DJI Phantom 3 modellerinin satıştan kalktığını görüyoruz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim