Anlık Bildirim

BMW'nin elektrikli araç pilleri 15 yıllık kullanım ömrüne sahip

Alman otomotiv devi BMW'nin pil teknolojilerinden sorumlu yöneticisi Andreas Raith, elektrikli otomobillerindeki pillerin aracın ömrü kadar dayanabilecek şekilde tasarlandığını söyledi.
BMW, pil verimliliği giderek bozulsa da elektrikli araç serisinin mevcut içten yanmalı araçlar ile aynı ömre sahip olacağını söylüyor. Şirketin pil teknolojilerinden sorumlu yöneticisi Andreas Raith, bunun bir pazarlama söylemi olmadığını, pillerin aracın ömrü kadar dayanacak şekilde tasarlandığını belirtti.
Deneyimli yöneticiye göre BMW marka araçlardaki piller 15 yıl ve ötesinde bir kullanım ömrüne sahip. Yani BMW'nin gelecekteki tüm saf elektrikli araçlarının içten yanmalı motordan güç alanlarla aynı yaşam ömrüne sahip olması bekleniyor. Bununla birlikte Raith, pillerin şarj tutma yeteneğinin 15 yıl sonra orijinal spesifikasyonlarının %70'ine kadar düşebileceğini de itiraf etti.

Pilleri tekrar değerlendirmek mümkün

Öte yandan içten yanmalı motora sahip araçlarda da durum farklı değil. 15 yıllık bir otomobil test edilince özellikle beygir ve tork değeri konusunda önemli bir performans düşüşü ortaya çıkacaktır. Bunun yanı sıra içten yanmalı motorların aksine lityum iyon piller elektrikli araçlardaki ömrünü tamamladıktan sonra çeşitli sektörlerde kullanılabileceği gibi geri dönüşümle ekonomiye ciddi katkı da sağlayabilecek. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9340 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
otomobil, şarj ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim