Anlık Bildirim

BMW'nin Türkçe yasağıyla ilgili yeni iddia: Şikayet eden kişiyi işten çıkarıyorlar

Fabrikadaki Türk kökenli işçilere Türkçe konuşma yasağı koyan uştabaşını şikayet eden iş yeri temsilcisi Murat Yılmaz, olayın basına yansımasının ardından işten çıkarılmak istendiğini iddia etti.

BMW'nin Türkçe yasağıyla ilgili yeni iddia: Şikayet eden kişiyi işten çıkarıyorlar Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz günlerde Almanya’daki fabrikalarından birinde “Türkçe konuşma yasağı” ile gündeme gelen BMW bu iddiaları yalanlamıştı. BMW Sözcüsü Jochen Frey, böyle bir yasağın söz konusu bile olamayacağını kesin bir dille ifade etmişti. Fakat gelen haberler olayın burada kapanmadığını gösteriyor.

Fabrikadaki Türkçe yasağını BMW yöneticilerine şikayet eden kişi olduğu söylenen iş yeri temsilcisi Murat Yılmaz, basına yansıyan olayın büyümesinin ardından BMW’nin kendisini işten çıkarmak istediğini belirtti. Yılmaz’ın açıklamaları şu şekilde:

"Şikayet ettiğim için beni işten çıkarmak istiyorlar" 

İş yerinde 20 Türkiye kökenli arkadaş ustabaşının kendilerine Türkçe yasağı getirdiği şikayetinde bulundu. Ben inanamadım. Ancak olayın doğru olduğunu görünce insan kaynaklarına bir mail yazıp gönderdim. Mailde, ileride fabrikada çalışan başka milletten işçilere de ana dil yasağı getirilebileceği tehlikesine dikkati çekip, Türkçe yasağının kaldırılmasını istedim. Ancak bir gelişme olmadı.

Olayın kamuoyuna yansıması üzerine de iş yeri temsilciliği işten çıkış vermek için beni ifadeye çağırdı. Çıkışımı işçi temsilciliğinin oy çoğunluğuyla onayladığını öğrendim. Ben ifade vermeye gitmedim. Doğrudan avukatıma başvurdum. Türkçe konuşma yasağı getiren ustabaşı işinde kalırken, şikayet ettiğim için beni işten çıkarmak istiyorlar.

Münih Başkonsolosu Mehmet Günay’ın, Türkçe yasağıyla ilgili şikayetin kendilerine de intikal etmesi üzerine BMW’den yazılı bilgi talebinde bulunduğu belirtildi. İşten çıkarma iddialarına ilişkin BMW tarafından henüz bir açıklama gelmedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10156 kez okundu.
16 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
BMW, türkçe yasağı ve
2 etiket daha işten çıkarma fabrika
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim