Anlık Bildirim

BMW, CES 2019 fuarında otonom motosikletini tanıttı

Alman otomotiv şirketi BMW, Las Vegas'ta devam eden CES 2019 fuarında sürücüsüz motosiklet modelini görücüye çıkardı. İşte şirketin geliştirdiği otonom motosikler ve özellikleri.
Otomotiv devi BMW'nin gelecek planları arasında otonom araçların olduğu kadar, otonom motosiklet modellerinin de olduğu kesinlik kazandı. Şirket Las Vegas'ta düzenlenen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından CES 2019'da sürücüsüz motosiklet modelini kullanıcıların beğenisine sundu.

Sensörlerle donatıldı

Sürücüsü olmayan bir motosiklet fikri insanlara garip gelebilir. Ancak Bavyeralı şirkete göre bu artık bir hayalin ötesine geçmiş durumda. Şirketin motosiklet ve scooter bölümü olan BMW Motorrad kendi başına çalışan ve sürüş yapabilen RT 1200 GS tabanlı BMW'nin ilk otonom motosiklet modelini geliştirdi ve CES 2019'da görücüye çıkardı.

Somut anlamda bakacak olursak geliştirilen bu otonom motosiklet, etrafına yerleştirilen sensörleri kullanarak, sürücünün yardımı olmadan çalışabiliyor, dönüş yapabiliyor ve hız sınırlarına göre süratini ayarlayabiliyor. 70 km/s hıza kadar çıkabilen bu otonom motosiklet, kendini park edebilme özelliğine de sahip. Motosiklet sürmenin, ulaşımın yanında zevk için yapılan bir aktivite de olduğunu düşünürsek, birçok motosiklet sürücüsünün yönlendirilmekten hoşlanmayacağını ve bu teknolojiye mesafeli durabileceğini de söylemek mümkün.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim