Anlık Bildirim

Avustralya’nın içme suyu kaynakları tükenmek üzere

Küresel ısınmanın etkilerinin iyiden iyiye hissedilmeye başladığı Avustralya'da içme suyu kaynakları alarm veriyor. Ülkedeki bir düzineden fazla şehir ve kasaba yıl sonuna kadar içecek su bulamayacak.

Avustralya’nın içme suyu kaynakları tükenmek üzere

İnsan kaynaklı iklim değişikliğinin etkileri her geçen gün daha da hissedilmeye başlıyor. Artan sıcaklıklar ve insanların umursamaz davranışları mevsimleri birbirine kattığı gibi Dünya üzerinde bulunan su kaynaklarının yalnızca %2.5’luk dilimini oluşturan içilebilir su kaynaklarını da tehdit ediyor.

Bu durumdan etkilenen kıtaların başında ise Avustralya (Okyanusya) kıtası geliyor. Kıtanın en geniş ülkesi olan Avustralya ise içme suyu tedarikinde ciddi sıkıntılar yaşamaya başladı. Agence France-Presse (AFP) paylaştığı bilgilere göre ülkenin doğusunda bulunan bir düzineden fazla şehir ve kasaba, son içme suyunun da tükeneceği “Sıfır Günü”ne hızla yaklaşıyor.

Su hırsızlığı başladı 

Yetkililerin yapmış olduğu açıklamalar ise bir hayli korkutucu. Otoriteler bazı kasabalarda içime suyunun tükendiğini diğerlerinde ise ancak birkaç aylık su rezervi kaldığını ifade etmiş. Bölgede, susuzluktan dolayı kapatılan çiftlikler olduğu ve insanların hayatta kalma mücadelesi yüzünden iş yerlerine kepenk vurduğu belirtiliyor. Yetkililer, “su hırsızlığı” hadiselerinin bile baş gösterdiğini söylemiş.

Avustralya hükümeti ise soruna geçici bir çözüm üretmek maksadıyla ülkeye dışarıdan su taşımak alternatifini masaya yatırmış durumda. Oldukça maliyetli olan bu fikir ise maalesef pek sürdürülebilir görünmüyor.  

AFP’ye konuşan Tom Hehlen isimli bir vatandaş ise insanların diken üstünde olduğunu ve her an her şeyin olabileceği korkusuyla yaşamaya başladıklarını belirtmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9932 kez okundu.
28 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
avustralya, kuraklık ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim