Anlık Bildirim

Avrupa'nın patent rekortmeni Huawei

Çinli Huawei geçen yıl Avrupa'da en fazla patent başvurusunda bulunan şirket oldu. Avrupa Patent Ofisi'nin verilerine göre ikinci sırada Alman, üçüncü sırada ise Güney Koreli bir marka yer alıyor.
Avrupa Patent Ofisi (EPO), Çinli Huawei'nin geçen yıl Avrupa'da en fazla patent başvurusunda bulunan şirket olduğunu açıkladı. EPO, Huawei'nin 2.398 adet patent dosyaladığını ve listenin başında yer alan ilk Çinli firma olduğunu söyledi.  Alman Siemens 2.220 patentle ikinci sırada yer alırken, Güney Koreli LG ise 2.056 patentle üçüncü sırada yer alıyor.
China Daily gazetesine konuşan Huawei Kıdemli Başkan Yardımcısı Song Liuping, şirketin fikri mülkiyet haklarına değer verdiği ve patent tescilinin uluslararası rekabet güçlerini yansıttığını söyledi.

ABD ile Huawei'nin arası bozuk

Avrupa'daki 38 ülkenin patent başvurularını denetleyen Münih merkezli Avrupa Patent Ofisi, Huawei'nin yüksek patent sayısının Çinli firmaların patent başvurularındaki %16.6'lık büyümeye katkıda bulunduğunu belirtti. Bu sayede Çin, patent dosyalama konusunda uluslararası sıralamada 5. sırayı almış durumda.
Huawei, Avrupa'da iyi performans gösterirken, Kuzey Amerika için aynı şeyi söylemek mümkün değil. ABD'li operatör AT&T ile Mate 10 Pro amiral gemisinin satışı için planlanan anlaşma bu yılın başlarında bozuldu. Ayrıca ABD'li istihbarat teşkilatları, güvenlik endişelerini gerekçe göstererek vatandaşlarını Çin hükümeti ile bağlantılı Huawei ve ZTE tarafından yapılan cihazları satın almamaları konusunda uyardı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim