Anlık Bildirim

Avrupa'nın önde gelen bankaları blockchain teknolojisini sınır ötesi işlemle test etti

Avrupa'nın önde gelen bankaları şu an 11 Avrupa ülkesinde mevcut olan blockchain platformunu kullanarak sınır ötesi ticaret operasyonlarını gerçek zamanlı olacak şekilde tamamladı.

Avrupa'nın önde gelen bankaları blockchain teknolojisini sınır ötesi işlemle test etti Tam Boyutta Gör

Kripto paraların temelinde yer alan blockchain teknolojisinin bankacılık anlayışı başta olmak üzere finans dünyasını baştan aşağı değiştireceği uzun süredir konuşuluyor. Bu değişime ayak uydurmak isteyen bankalar ise daha verimli ve düşük maliyetli çözümler sunan blockchain teknolojilerini test ediyor. Avrupa'nın önde gelen bankalarından Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Nordea, Rabobank, Santander, Société Générale ve UniCredit de IBM'nin blockchain platformunu temel alan we.trade isimli bir blockchain platfromu geliştirerek teknolojiyi bankalar arası işlemlerde test ediyor.


Gerçek zamanlı sınır ötesi işlemler 

Mayıs ayında test edilmeye başlanan we.trade platformu ile ilgili bugün önemli bir test sonucu paylaşıldı. 20 şirketin ve platformu geliştiren 5 bankanın yer aldığı sınır ötesi ticaret işlemleri testinde işlemlerin blockchain platformuyla başarılı bir şekilde tamamlandığı duyuruldu. Dört gün boyunca süren testlerde şirketler arasındaki ticari anlaşmalar ve banka-şirket arası kredilendirme işlemleri gerçek zamanlı olarak we.trade platfromu üzerinde gerçekleştirildi.


İşletmeler arasındaki işlemleri baştan sona izleyen ve yöneten we.trade platformu; şirketlere gerçek zamanlı ticari anlaşma yapma imkanı ve kredi sağlayan kurumlara hızlı KYC(Know Your Customer) prosedürüyle müşterilerini analiz etme imkanı sağlıyor. Ayrıca platformdaki akıllı sözleşme yapısıyla bir anlaşma tamamlandığında ödemeler de otomatik olarak gerçekleşiyor. Bu sayede kredi sağlayan kurumlar arasındaki iş birliği güçlenirken şirketlerin daha kolay ve şeffaf bir süreçle finansman sağlaması amaçlanıyor. 


Şu anda 11 ülkede kullanılabilen we.trade platformunu kullanabilmek için platformun müşterisi ya da platformu kuran bankalardan biri olma zorunluluğu mevcut. Başarılı testlerin ardından bir sonraki adım ise Avrupa'daki diğer bankaların ve farklı ülkelerdeki müşterilerin de platforma dahil edilmesiyle birlikte çok daha karmaşık işlemlerin we.trade üzerinden gerçekleştirilmesi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim