Anlık Bildirim

Avrupa yeniden kullanılabilir roket projesine başlıyor

Avrupa Komisyonu yeniden kullanılabilir roket konusunda SpaceX hakimiyetinden dolayı kendi roketlerini geliştirmeye karar verdi. RETALT projesi komisyondan onay aldı.

Elon Musk’ın yeniden kullanılabilir roket projesi ilk adımını attığında uzay sektöründe farklı tepkiler oluşmuş ancak genel olarak böyle bir şeyin işe yaramayacağı düşüncesi öne çıkmıştı. Ne var ki bugün o düşüncede olanlar yeniden kullanılabilir roket çalışmalarına başlamış durumda.

RETALT nedir?

Bugüne kadar Hindistan, Çin ve Rusya yeniden kullanılabilir roketler konusunda önemli adımlar attı. Şimdi de Avrupa Komisyonu kendi yeniden kullanılabilir roket projesine yeşil şık yaktı. RETALT adındaki proje 3 yıl sürecek ve başlangıç için 3 milyon Avro finansman sağlanacak.

Avrupa Komisyonu bu sayede dışa bağımlılığı azaltmayı planlıyor. Elbette SpaceX kadar büyük bir proje söz konusu değil zira kıtada uzaya gönderilen roket sayısı sınırlı. Bu bakımdan büyük bütçeler de gerekmiyor. SpaceX ise bir tedarikçi gibi çalıştığı için alanı çok daha geniş.

Uzay sektörünün yavaş yavaş yeniden kullanılabilir roketlere doğru geçiş yapması elbette üretimi de olumsuz etkileyecek. Yeniden kullanılan roketler nedeniyle roket üreticilerinin sıkıntı yaşamaya başlayacağı ifade ediliyor. RETALT projesi ayrıca tekli rokete entegre uydu de geliştiriyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim