Anlık Bildirim

Audi elektrikli scooter pazarına giriyor: İşte e-tron scooter

Gittikçe büyüyen elektrikli scooter pazarından pay almak isteyen otomobil üreticileri kolları sıvadı. BMW e-scooter'ın ardından şimdi de Audi'nin e-tron elektrikli scooter modeli tanıtıldı.

Audi elektrikli scooter pazarına giriyor: İşte e-tron scooter Tam Boyutta Gör
 

Dünya genelinde popülerliği gittikçe artan elektrikli scooter akımına Audi de kayıtsız kalmadı. Elektrikli otomobil pazarına e-tron SUV ile giriş yapan Alman üretici, şimdi de aynı ismi taşıyan elektrikli scooter konseptini tanıttı.

Henüz konsept aşamasında olan Audi e-tron elektrikli scooter, önümüzdeki yıl Almanya’da 2 bin euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Yalnızca 12 kilogram ağırlığa sahip e-tron elektrikli scooter, katlanabilir gövdesi sayesinde bagajda veya gidonundan çekilerek kolaylıkla taşınabiliyor.

Tek elle kullanılıyor 

Kinetik enerji geri kazanım sistemine sahip olan Audi e-tron elektrikli scooter tek şarjla 20 km menzil sunuyor. Saatte 20 kilometre hıza çıkabilen araç tek elle kullanılabiliyor. Hızlanma ve yavaşlama gibi fonksiyonlar ön taraftaki gidon vasıtasıyla, yön verme işlemi ise normal kaykaylardaki gibi ayaklarla yapılıyor. Acil frenleme gerektiren durumlarda da scooter’ın arkasında hidrolik ayak freni bulunuyor.

Audi e-tron elektrikli scooter’daki gidonun hemen altında şarj durumunu gösteren ufak bir gösterge ve bataryanın kendisi bulunuyor. Ayrıca scooter’ın sürüş dinamikleri Bluetooth arayüzü vasıtasıyla ayarlanabiliyor. Şehir yollarında yasal olarak kullanılabilmesi için de ön ve arkasında aydınlatmalar, gündüz farları ve fren lambaları mevcut.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim