Anlık Bildirim

Audi: "Elektrikli RS modelleri çok yakında"

New York Otomobil Fuarı'nda röportaj veren RS5 ürün müdürü Anthony Garbis, elektrikli Audi Sport modelleriyle çok yakında tüketiciyi şaşırtacaklarını söyledi. İlk modelin bir SUV olacağı düşünülüyor.

Audi: 'Elektrikli RS modelleri çok yakında' Tam Boyutta Gör
 

Dev otomobil üreticilerinin performans tarafında elektrikliye geçişi adım adım ilerliyor. Audi, RS modellerinin çok yakın bir gelecekte elektriklendirileceğinin resmi onayını verdi. New York Otomobil Fuarı’nda röportaj veren RS5 ürün müdürü Anthony Garbis, hibrit modeller için ‘çok yakında’ ifadesini kullandı.

New York Otomobil Fuarı esnasında Car Buzz’a röportaj veren RS5 ürün müdürü Anthony Garbis, şu açıklamada bulundu; “Audi Sport modellerini elektrikli olarak göreceksiniz. Yakın gelecekte sizleri çok heyecanlandıracağız. Çok yakında.” Garbis ayrıca, elektrikli RS modellerinin çok yakında geleceğini ve 48 Volt sisteme sahip araçların çoğalacağının altını çizdi.

İlk model henüz belli değil 

Elektrikli tarafa adım atacak ilk Audi Sport modelinin hangisi olacağı henüz ortaya çıkmış değil. Ancak, gelecek Q8 modelinin performans odaklı versiyonunda bu teknolojiyi görmemize muhtemel gözüyle bakılıyor. Hatırlayacak olursanız geçtiğimiz yıl Q8 Sport konsepti 3.0 litre V6 TFSI ünite ve elektrikli motorun birleşiminden oluşan hibrit sisteme sahip olarak tanıtılmıştı. Totalde 480 beygir güç ve 700Nm tork üreten bu üniteyle birlikte aracın 0-100km/s değeri 4.7 saniye ve maksimum hızı 275km/s olarak söyleniyordu.

Performans serisi için hibrit teknolojisini hazırlayan tek Alman üretici Audi değil. BMW ve Mercedes-AMG’nin de planları arasında buna benzer hibrit performans modelleri yer alıyor. Bunlardan ilk satışa sunulacak olanı da muhtemelen yeni nesil AMG C63 olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim