Anlık Bildirim

Asus'tan tansiyon ölçebilen akıllı saat: Asus Vivowatch BP

Teknoloji devi Asus, Computex 2018 fuarı kapsamında tansiyon ölçebilen akıllı saatini tanıttı. İşte saniyeler içinde kan basıncını ölçme yeteneğine sahip Asus Vivowatch BP'nin detayları.
Asus kan basıncını ölçebilen Asus Vivowatch BP adlı yeni bir akıllı saat tanıttı. Sağlık ve fitness takip cihazlarının hakimiyetinde olan giyilebilir teknoloji pazarı ciddi bir rekabete sahne oluyor. Ancak bugüne kadar kullanıcının kan basıncını ölçebilen bir giyilebilir ürün piyasaya sürülmemişti.
ASUS, Computex 2018'de tansiyon ölçebilen yeni VivoWatch BP'yi lanse etti. Akıllı saaat, kalp atış hızını okumak için bir EKG monitörü ve kan akışını izlemek için ise bir PPG monitörü kullanıyor. Bunların ikisiyle birlikte tansiyonunuzu ölçebiliyorsunuz. Bunu yapmak için işaret parmağınızı saatinizin yüzündeki sensöre koyup en fazla 30 saniye beklemeniz gerekiyor.

Fiyat etiketi de belli oldu

Asus Vivowatch BP'nin KoodOS adını taşıyan bir işletim sistemi var ve elde ettiği verileri senkronize etmek için özel bir akıllı mobil uygulama ile bağlantı kurabiliyor. ASUS, uygulamanın bazı yapay zeka (AI) özelliklerine sahip olacağını da söyledi.
Tek şarjla tam 28 gün pil ömrü sunacağı belirtilen akıllı saat 169 dolar fiyat etiketi taşıyacak. Asus Vivowatch BP, Temmuz ayında Asya'da satışa sunulacak. ABD'de ise FDA (Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi) onayını aldıktan sonra 2019'un ikinci yarısına kadar piyasaya sürülmesi bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim