Anlık Bildirim

Asus Aura Sync ve Gigabyte yazılımlarında açık keşfedildi

Milyonlarca kullanıcısı olan Asus Aura Sync ve Gigabyte kontrol yazılımlarında 7 tane açık keşfedildi. Açıklar sayesinde uzaktan sisteme erişim sağlanabiliyor ve veriler izlenebiliyor.

Geniş kitlelere hitap eden yazılımların ne yazık ki tamamen güvenli olduğunu söylemek mümkün değil. Her gün yeni bir güvenlik riski haberi gündeme geliyor. Şimdi sırada Asus Aura Sync ve Gigabyte yazılımları var.

Kritik açıklar

SecureAuth tarafından paylaşılan bilgilere göre bu iki firmanın yazılımlarında toplam 7 adet açık tespit edildi. Yazılımlar anakart ve ekran kartı için sağlanan sürücüleri temel alıyor.

Asus’un Aura Sync v1.07.22 ve öncesi sürümlerinde 3 adet açık bulunuyor. Bu açıklar yerel makinede zararlı kodlar çalıştırılmasına ve bağlantı birimlerinden aktarılan verilerin izlenmesine imkân tanıyor. Asus Nisan ayında bir güncelleme yayınlarak iki tanesini kapatmış ancak halen bir tanesi duruyor.

Gigabyte’in ise farklı yazılımlarında 4 adet açık var. Bu yazılımlar şöyle sıralanıyor:

App Center (v1.05.21 ve altı)

AORUS Graphics Engine (v1.33 ve altı)

XTREME Engine utility (v1.25 ve altı)

OC Guru II (v2.08)

Açıklar sayesinde kötü niyetli saldırganların tüm sistemi ele geçirebileceği veya çökertebileceği belirtiliyor. Bununla birlikte Gigabyte yaz aylarında bir güncelleme yayınlayarak açıkları kapatmış.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim