Anlık Bildirim

Apple'da tarihi gün: 1 trilyon dolar değerine ulaştı

Teknoloji devi Apple, tarihi bir ilke imza attı. Şirketin piyasa değeri bugün borsaların açılmasıyla birlikte 1 trilyon dolar değerine ulaştı.

Apple'da tarihi gün: 1 trilyon dolar değerine ulaştı Tam Boyutta Gör
 

Uzun bir süredir 900 milyar doların üstünde piyasa değerine sahip olan Apple'ın, 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşan ilk halka açık şirket olması bekleniyordu. Pazartesi günü şirketin hisse değerinin 191 dolardan 200 dolar seviyesine çıkmasıyla birlikte bu beklentinin gerçekleşmesine artık kesin gözüyle bakılırken bugün ABD'de borsaların açılmasıyla birlikte Apple tarihe geçti.


Siri'ye göre 1 trilyon dolara ulaştı 

Bugün borsaların açılmasıyla birlikte 205 dolar değerinden işlem görmeye başlayan Apple'ın hisse değeri kısa bir süre içinde 206 doların üstüne çıkmayı başardı. Finansal analiz şirketi MarketWatch'a göre Apple'ın 1 trilyon dolar piyasa değerine ulaşması için hisse değerinin 207 doları aşması gerekiyordu ancak Siri'ye göre Apple halihazırda 1 tirlyon dolar değerine ulaştı. 


Finansal verileri Yahoo Finance üzerinden kullanıcılara ileten Siri ''Apple'ın piyasa değeri ne kadar?'' sorusuna 1.01 trilyon dolar cevabını veriyor. Google'ın ve MarketWatch'un verilerine göre ise şirket hisseleri halen 206 dolar olduğunda Apple'ın piyasa değeri 1 trilyon doları geçmiş değil. Şirketlerin piyasa değerini anlık olarak gösteren websitesi YCharts'a göre Apple'ın piyasa değeri şu an 996 milyar dolar. Google verilerine göre ise 954 milyar dolar.

Yahoo Finance'deki farklılığın temelinde ise Apple'ın hisse satın alımı yatıyor olabilir. Halka açık şirketler yatırımcılara güven vermek için zaman zaman kendi hisselerini satın alabiliyor. Dolaşımdaki hisse sayısını değiştiren bu hamlenin ardından şirketlerin piyasa değerinde birtakım değişikliler yaşanabiliyor. Yaklaşık 4.9 milyar adet hissesi bulunan Apple'ın şu an için böyle bir hamle yapıp yapmadığı belirsiz ancak günün ilerleyen saatlerinde bu farklılıklar ortadan kalkabilir. 

Nasdaq onayladı

Apple hisselerinin de işlem gördüğü ABD'nin önde gelen borsalarından olan Nasdaq, Apple'ın 1 trilyon dolar değerine ulaştığını doğruladı. Şu an için hisseleri 206.34 dolar değerinde olan Apple'ın piyasa değeri Nasdaq verilerine göre 1.01 trilyon dolar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3968 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
piyasa değeri, 1 trilyon dolar ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim